Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Trodde jeg var dødssyk

Morgan Sulele åpner opp om sin risikable livsstil.

SKREMT: På toppen av karrieren begynte helsa til Morgan Sulele å svikte. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet.
SKREMT: På toppen av karrieren begynte helsa til Morgan Sulele å svikte. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet. Vis mer

Magnus Clausen (28), eller Morgan Sulele som de fleste kjenner han som, er mannen bak landeplager som «Jeg vil heller ha deg», «Høyt over Oslo» og «Bare min». På lørdag får han flere av disse låtene tolket i den niende sesongen av «Hver gang vi møtes».

- Det har vært en opplevelse for livet, og er absolutt noe av det gøyeste jeg har gjort, sier Sulele til Dagbladet.

Men Sulele innrømmer at det var like før han snudde i døra da innspillingen skulle starte.

- Jeg ble veldig nervøs. Man er så opptatt av at tolkningene må være bra nok for ringrevene som sitter rundt bordet. Dagen før jeg dro tenkte jeg at dette ikke kom til å gå, sier han.

- Det var mye alkohol

Hitmaskinen Sulele har hatt enorm suksess med sin musikk, som har blitt strømmet over flere millioner ganger. Men artistlivet har bydd på helsemessige utfordringer.

- Jeg trodde jeg var dødssyk. Jeg orket ikke å gå på scenen, og måtte avlyse flere opptredener. Min livsstil bestod av sene kvelder, usunn mat og mye alkohol. Det gikk ikke lenger, sier han.

Artisten fra Bærum bestemte seg for å reise hjem til foreldrene.

- Jeg tok det rett og slett mer med ro, og passet på kroppen min. Jeg spiste mer regelmessig og kuttet ut alkohol. Men det er uvurderlig å kunne reise hjem til foreldrene sine i voksen alder når man sliter, sier han.

Sulele har derimot ikke blitt avholdsmann.

- Jeg er glad i et glass rødvin, men passer på at det aldri blir for mye.

Drittmusikk

I lørdagens episode er kvaliteten på Suleles musikk et tema. Tuva Syvertsen uttrykker at innholdet i noen av låtene kan være provoserende. Hitmakeren synes derimot det bare var en positiv samtale.

- Det er interessant at vi snakket om sånne ting i programmet. Tuva og jeg kommer fra helt forskjellige steder musikalsk. Det er et spennende tema, selv om vi er uenige, sier han.

Sulele sier at han ikke bryr seg om at folk kritiserer musikken hans.

- Jeg har aldri hatt som mål å ha kredibilitet hos anmeldere for tekstene og melodiene mine. Slik har jeg tenkt hele veien. Det jeg bryr meg om er at folk hører på musikken min. Folk må få si hva de mener. Det er veldig lett å kategorisere «lett pop» som drittmusikk, sier han.

Han innrømmer derimot at det er enkelte av låtene han har laget som han ikke er like stolt over.

- Jeg synes ikke de russelåtene jeg har laget er noe å være stolt av. De er dårlig produsert. Det er ikke fordi jeg synes det er for grovt språk, men de er ikke bra nok laget, sier Sulele.

NY VERSJON: Chris Holsten tok med sin egen farfar på 87 da han tolket «Ein farfar i livet» på Odd Nordstogas dag i den niende sesongen av «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer

Fele og steinerskole

Det er likevel ikke kun ulikheter mellom Morgan Sulele og Tuva Syvertsen. Som folkemusikeren fra Valkyrien Allstars har også Sulele spilt fiolin. Han sier at det er gøy å overraske med hans ukjente bakgrunn.

- Jeg spilte fiolin og jeg gikk på steinerskolen. Jeg synes bare det er gøy at det er noe folk kan bli overasket over, sier han.

Og det er ikke bare Suleles bakgrunn som overrasker. Hans tolkning av en Frida Ånnevik-låt gjorde inntrykk på visemusikeren fra Hamar.

- Man danner seg et forhåndsinntrykk av hvordan folk er, og for min del stemte ikke det med han. Morgan sin tolkning tok meg på senga, sier Ånnevik til Dagbladet.

- Det er fantastisk å få respons på at det du gjør er bra. Jeg synes det er veldig gøy at artister som Frida, som kanskje ikke har hørt på min musikk før, synes min tolkning er bra, sier Sulele.

Han utelukker heller ikke samarbeid med de andre artistene.

- Jeg jobber med flere ting hvor jeg har hentet inspirasjon fra innspillingen. Jeg elsker country og visemusikk, og jobber med låter med innslag av det. Vi får se om noen av de andre fra programmet blir med noen av låtene, men jeg er positiv, sier Sulele.