SPILLER PÅ HOVEDSCENEN: Daniel Kvammen skadet hånda si på Norwegian Wood for fem år siden. Lørdag er han tilbake for første gang og spiller på hovedscenen. Foto: Synne Øverland Knudsen
SPILLER PÅ HOVEDSCENEN: Daniel Kvammen skadet hånda si på Norwegian Wood for fem år siden. Lørdag er han tilbake for første gang og spiller på hovedscenen. Foto: Synne Øverland KnudsenVis mer

Trodde Norwegian Wood ble slutten på karrieren - nå får han en ny start på hovedscenen

Daniel Kvammen skadet hånda som frivillig.

Onsdag kveld ble Norwegian Wood rocket i gang. Musikkfestivalen på Frognerbadet i Oslo har holdt på siden 1992 og har blitt en tradisjonell start på festivalsesongen for mange.

Blant dem som har mange sterke minner fra Norwegian Wood er den kritikerroste artisten Daniel Kvammen.

- Før jeg flyttet til byen pleide jeg å reise til Norwegian Wood og jobbe frivillig, forteller Kvammen.

- Der røyk karrieren I 2010 da Mark Knopfler og Jackson Browne var blant headlinerne på festivalen, gikk det skikkelig ille for Kvammen under en sjauejobb.

- Jeg drev og bar et kjøleskap som på en mystisk måte klarte å kappe gjennom tre fingre. Jeg så beina inne i fingrene mine og blodet fosset, forteller Kvammen som trodde ulykken skulle få fatale konsekvenser.

- Jeg tenkte med en gang at der røyk karrieren, sier 26-åringen.

Norwegian Wood-staben sendte gitartalentet rett på Legevakta og gjorde alt de kunne for å hjelpe til etter ulykken. Som «plaster på såret» ble Kvammen også tilbudt ekstra gratis festivalbilletter, men han orket ikke dra på grunn av skaden.

- Jeg har ikke vært der siden, forteller Kvammen nå fem år senere.

En ny start Etter sju sting i fingrene og fire måneder med hånda i ro, fungerte derimot hånda som før. Kvammen tok frem igjen gitaren og har de siste årene fått fart på artistkarrieren. Han høster gode kritikker for debut albummet «Fremad i alle retninga» som ble sluppet i mars i år.

Lørdag står han selv på Hovedscenen på festivalen på Frogner.

- Det er min første gang tilbake på Norwegian Wood, og nå skal jeg spille på hovedscenen. Jeg trodde karrieren min tok slutt på Norwegian Wood. Men nå er det liksom der det begynner, sier han.

I år er også to av headlinerne fra 2010 tilbake på festivalen. Mark Knopfler åpnet festivalen onsdag kveld og Daniel Kvammen varmer opp for Jackson Browne lørdag. Deg gjør starten på festivalsesongen ekstra spesiell for artisten fra Geilo.

- Jeg er veldig fan av både Jackson Brown og Ray Davies. Det blir artig å få stå å spille med to av sine store helter!