Troens bevis

Her er de endelige bevisene for at Elvis ikke døde likevel.

Da Jesus døde, ble han en svært travel mann. I gamle skrifter har historieforskerne registrert mer enn 70 forskjellige observasjoner av snekkersønnen fra Nasaret i den korte perioden mellom funnet av den tomme graven og til han fõr opp i skydekket for godt. (bare 5-6 av observasjonene fikk plass i Bibelen).

Konger iblant oss

Det blir likevel puslete greier i forhold til Elvis' utallige etterdødelige opptredener. I løpet av de 25 årene som har gått siden Kongens påståtte død, har han blitt observert på Burger King-restauranter (svært ofte, faktisk), hos en tannlege i Florida, en kafe i Ohio, på haiketur utenfor Memphis, som leende publikummer til en Elvis-voksdukke i New York. Blant annet. En avis av det lettere kavaleri meldte sågar at Elvis ringte til president Clinton i 1995 for å annonsere en comeback-konsert. (Bill Clinton har aldri bekreftet dette.)

For sterkt

Elvis' famøse toalettbesøk var et hardt slag for hans millioner av fans. For noen ble forandringen så voldsom at det kun gikk kort tid før det oppsto myter omkring dødsfallet (eller «dødsfallet») - historier som lever i beste velgående på Internett og i Elvis-fanziner den dag i dag.

Her er de viktigste årsakene til troen på at Elvis Presley faktisk aldri døde 16. august 1977:

Feil navn På gravstøtta til Elvis står mellomnavnet Aron stavet med to a'er. Diehard-fansen mener faren Vernon aldri ville tillatt feilstavingen dersom den virkelige Elvis hadde ligget der.

Voksdukke-teorien Flere som så liket på lit de parade mente Elvis ikke var helt seg selv - nesa var for stump, øyenbrynene for krumme, samt at det ene kinnskjegget hadde løsnet. Altså en voksdukke. Samtidig veide kista hele 400 kilo. Var ikke det fordi den inneholdt et kjøleapparat slik at voksen skulle holde seg? Og hvordan hadde familien fått tak i en så spesiell kiste på så kort varsel?

Gravrøver-saken To år etter begravelsen ble tre menn arrestert idet de forsøkte å ta seg inn i mausoleet der Elvis lå. De tre ville bevise at graven var tom. «Hvis sannheten kom for en dag, ville den sjokkere en hel verden» skal aktor ha sagt, etter at han hadde henlagt saken.

Telefonvarsel Ifølge venninnen Ellen Marie Foster ringte Elvis henne 14. august og sa at det ikke kom til å bli noe av den planlagte turneen som skulle starte to dager seinere. Han sa at alle hans problemer snart kom til å være over. Elvis ba henne om å ikke å spørre hvorfor, bare at hun ikke måtte tro på det hun leste, og å huske at han «alltid ville være her».

Tallmagi Elvis var opptatt av tallmagi. Hvis man plusser sammen tallene i datoen for hans angivelige død, 16 + 8 + 1977, blir summen 2001. En av Elvis favorittfilmer var «2001 - en romodyssé». (I filmen planlegger dessuten helten sin udødelighet på toalettet.)

Og ikke nok med det: hvis du legger sammen datoen for dagen han var født (8), dagen han døde (16), alderen da han døde (42) og året da han ble født (1935), blir også summen 2001. Kongen kunne ikke valgt en bedre dag å forsvinne på.

Bokstavmagi Og så siste spikeren i kista til all tvil: hvis du stokker om på bokstavene ELVIS, får du LIVES (eller LEVIS om du vil).

Kilde: Boka «Elvis Presley» av Kjetil Rolness

<B>PÅ TUR: </B>Elvis er stadig på turne, men opptrer via en gigantisk videoskjerm. Elvis synger i opptak, mens det gamle backingbandet hans spiller live. Sammensetningen besøkte Oslo Spektrum for tre år siden.
<B>GRIPENDE: </B> Bildet er fra 25 års-markeringen på Graceland 16. august i fjor. Oppmøtet var massivt og stemningen tjukk.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 742754382


Varnish cache server