Troika og olje

SLEPENDEN (Dagbladet): - Bensinstasjoner kan aldri bli noe helt nøytralt for meg, sier Kåre Conradi. Han vokste opp på en.

- Det har helt klart sine fordeler, slår han fast.

- Fri tilgang til godteri utgått på dato og smugtitting i pornoblader er bare noen av dem. For ikke å snakke om den gangen det var fare for salmonellabakterier i sjokoladen.

- Kjøleskapet hjemme var stappfullt av Troika som vi skulle oppbevare og som vi for all del ikke måtte spise av. Da inviterte jeg på «ta sjansen-fest».

Kåre Conradi er tilbake på Esso-stasjonen utenfor Oslo. Faren hans overtok stasjonen før Kåre ble født, og i dag er det mor og bror som står for driften. Kåre er like mye hjemme blant bildekk og bensinlukt som på Nationaltheatrets hovedscene.

Stepper

- På en måte er jeg familiens sorte får, fordi jeg driver med noe som er så totalt annerledes. Jeg var veldig arbeidssky da jeg var liten, vi har for eksempel et bilde fra jeg var omtrent seks år hvor jeg sitter ved siden av broren min og tanta mi. De luker iherdig i jorda og legger ugraset opp i ei bøtte, mens jeg plukker det ut igjen, ler Kåre.

Det siste året har han bodd i London og studert teater. Han hoppet rett inn i den intensive undervisningen en måned etter de andre elevene, fordi han måtte spille ferdig «Hamlet» på Trøndelag Teater først. Han spiller også Hamlet i filmversjonen av «Sofies verden». Og ikke nok med det:

- Jeg skal spille Platon og Hegel i musikalen «Sofies verden». Da får jeg endelig steppe. Hva gjør dette til ditt jordbærsted:

- Her har jeg vokst opp og her har jeg spist masse jordbær. Når var du her sist:

- For halvannen uke siden, tenker jeg. Jeg er ofte innom og hilser på.Din første sommerflørt? Din beste sommer:
- Alle båtferiene med familien som barn, er fine minner. Men sommeren i fjor kommer jeg til å huske lenge. Da var jeg seks uker i Afrika med kjæresten min.
Hva slapper du best av med om sommeren?

- Å være sammen med kjæresten min og gode venner. Eller å være aleine og høre på musikk, sitte på kafé eller gå på kino.Det beste og verste med å være kjendis om sommeren?

- Det merker jeg absolutt ingenting til.Din første sommerjobb?

- Det var her, det. Jeg begynte å plukke søppel rundt på stasjonen i tiårsalderen.

Mafiafamilie

Kåre er ansatt på Nationaltheatret og skal tilbake dit etter «Sofies verden».

- Etter jul skal jeg til Torshov-teatret sammen med blant andre Anneke von der Lippe og Trond Brænne. Der bestemmer skuespillergruppa alt fra regissør til repertoar, så da får jeg ikke gjort noe særlig ved siden av, forteller Kåre, som har fått seg agent i London og reiser dit på auditions fra tid til annen.

Men han glemmer ikke hvor han kommer fra.

- Det er noe litt familiært over bensinstasjonbransjen. Forhandlerne kjenner hverandre, og det er visst mange Conradier blant dem. Kapital skrev en gang en artikkel om «Conradi-mafiaen i bensinbransjen», ler Kåre.

SLAPPER AV: Kåre Conradi foran familiens bensinstasjon.