Trolig ingen boklov før stortingsvalget

Det sier statssekretær i Kulturdepartementet.

USIKKER:  I april la kulturminister Hadia Tajik (Ap) fram boklov på  Litteraturhuset, men den vil trolig ikke tre i kraft før valget. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
USIKKER: I april la kulturminister Hadia Tajik (Ap) fram boklov på Litteraturhuset, men den vil trolig ikke tre i kraft før valget. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er lite trolig at en ny boklov trer i kraft før stortingsvalget, opplyser Kulturdepartementet. Dermed kan den havne i skuffen dersom det blir regjeringsskifte.

Det rødgrønne flertallet på Stortinget vedtok 17. juni at Norge skal få en boklov. Loven ble sanksjonert i statsråd samme uke. Men det gjenstår fremdeles en del arbeid før loven kan tre i kraft.

- Flere av boklovens bestemmelser skal konkretiseres i forskrift, og det er nødvendig at forskriften kan tre i kraft samtidig med bokloven, sier statssekretær Kjersti Stenseng (Ap) i Kulturdepartementet til NTB.

På høring Stenseng sier at forskriftene skal ut på høring og gjennom de formelle prosesser som er nødvendig.

- Med det utgangspunktet er det lite sannsynlig at bokloven trer i kraft før valget. Høyre og Frp er imot bokloven, så en fortsatt rødgrønn regjering er eneste garanti for at loven kan tre i kraft, sier statssekretæren.

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti stemte mot bokloven da den ble behandlet i Stortinget. Høyre og Fremskrittspartiet sa allerede da lovforslaget ble lagt fram i april at de vil legge bokloven i skuffen dersom de vinner valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer