Troll i eske

Dansk barnefilm, med slemme, pregløse trollmenn i hoved-rollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «De fortapte sjelers øy» minner ved første øyekast om den norske barnefilmen «Titanics ti liv», en film som for øyeblikket gjør det helt greit på norske kinoer. De er begge spenningsfilmer for barn. Begge handler om ånder som går, og begge har modige jenter i hovedrollen. Når det er sagt, så er «De fortapte sjelers øy» rettet mot et litt eldre publikum. Filmen er også hakket nifsere og hakket mer velgjort, der den følger 14 år gamle Lulu i hennes kamp mot den onde trollmannen necromanceren.

Episodefilm

Det er utvilsomt noe søtt over skandinaviske filmskapere som prøver å oppnå «Harry Potter»-resultat med en brøkdel av budsjettet og med på langt nær like gjennomtenkt plott og manuskript. Er det gjort i troen på at barn sluker alt som lukter magi og hekseri? Jeg vet ikke. Uansett, sluttproduktene blir dessverre, som her, oftest relativt amatørmessige, og best egnet som episodefilm sendt på riksdekkende fjernsyn.

Fikse effekter

Ikke at det nødvendigvis er noe galt i det. Alt avhenger av hvor høyt man legger lista. I «De fortapte sjelers øy» sitt tilfelle er lista lagt akkurat så høyt, at man antar at litt fikse effekter, en slem trollmann og ei bok med hekseoppskrifter er nok til å lage en spennende og god ungdomsfilm. Vel, ikke alltid. Ikke når det skorter på det mest vesentlige: den engasjerende historien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer