Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trolljeger-regissør Andre Øvredal skal filmatisere «Enormous»

Og har enorme planer når tegneserien blir levende bilder.

(Dagbladet): I sommer ble den postapokalyptiske tegneserien «Enormous», om en kvinne som redder fortapte barn i en verden invadert av enorme monstre, en stor hit i USA.

Parallellt med at serien følges opp med en 18 bind lang fortsettelse, er den norske suksessregissøren Andre Øvredal i gang med å overføre tegneserien til levende bilder.

- Først skal vi lage en webserie og helst også en TV-serie for å bygge opp en solid fanbase før vi lager kinofilm. Dette er et langtidsprosjekt, vi ser for oss en franchise som kan gå over mange år, sier Øvredal, som gjorde seg bemerket langt utenfor landets grenser med lavbudsjettsfilmen «Trolljegeren» i 2010.

Har veldig trua Siden har han lest nærmere hundre filmmanus, og fortsatt sender amerikanske agenter ham et par i uka.

I går kunne Hollywood Reporter (via Comoyo Filter) fortelle oss at «Enormous»-fimatiseringen er blant prosjektene han har valgt å knytte seg til.

Både som regissør og med et overoppsyn om manusutviklingen.

- Vi er fortsatt bare på idéstadiet, men har veldig trua på dette prosjektet. Den verdenen som er skapt i tegneserien «Enormous» er såpass åpen, men samtidig så kreativ, at den egner seg for historier på mange forskjellige nivåer. Webserien, for eksempel, vil fokusere på en mindre og intens fortellig.

- I en kinofilm er det naturlig at perspektivet blir bredere, sier Øvredal til Dagbladet.

Kan stampe Uten å oppgi størrelsen på budsjettet sier den norske regissøren at det skal legges inn overraskende store summer. Samtidig tror han at han har fått jobben blant annet fordi «Trolljegeren» viste at han kunne lage fete og effektfylte scener uten å svi av et lite nasjonalbudsjett.

Å filme levende skuespillere og legge på datagenererte monstre blir trolig oppskriften også for «Enormous». Men når vi kan vente oss første avsnitt vil ikke Øvredal si noe om.

- Vi driver fortsatt med utvikling og slike prosesser kan gå som et lyn, eller stampe i årevis. Vi mener at dette kan veldig gå fort, da det er stor interesse for prosjektet, sier Øvredal, som også jobber med en filmatisering av Julie Kenners bok i «Demon Hunter»-serien, «Carpe Demon: Adventures of a Demon-Hunting Soccer Mom».

 

SVÆRT: Tegneserien Enormous kan bli filmatisert av norsk regissør. Her tre av panelene i serien. Foto: THEENORMOUSCOMIC.COM
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media