«Trolljegeren»-regissøren skal lage konspirasjonsthriller om «Scandinavian Star»

Kommer kanskje på kino i 2017.

KATASTROFE: Brannen på MS Scandinavian Star for nøyaktig 25 år siden.
KATASTROFE: Brannen på MS Scandinavian Star for nøyaktig 25 år siden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det 25 år siden det brant på bilferja MS «Scandinavian Star» på vei fra Oslo til Fredrikshavn, og 159 mennesker omkom.

På NRK Kulturnytt i dag avslørte filmprodusent Karin Julsrud at hun og produksjonssekslapet 4 1/2 Film utvikler en spillefilm om etterforskningen av brannen.

Nylig fikk prosjektet støtte av Norsk Filminstitutt til å utvikle et manus. Det er regissøren bak «Trolljegeren», André Øvredal, som er tiltenkt regiansvaret på «Scandinavian Star»-filmen.

Engasjert Øvredal har blitt et ettertraktet navn i Hollywood etter den norske liksomdokumentaren om jakten på troll i den norske fjellheimen, og lager nå skrekkfilmen «The Autopsy of Jane Doe» med Emile Hirsch og Brian Cox i hovedrollene.

- Vi har jobbet mye med å finne rett regissør, og mener Andre Øvredal har akkurat det som trengs for å våge å gå løs på dette materialet. Han er politisk og historisk engasjert og har en sterk registemme. At han også har et internasjonalt navn er en fordel, siden dette prosjektet ikke kan finansieres av skandinaviske midler alene, sier Julsrud til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.