«Trolljegeren»-skaperen med ny monsterserie

Se første glimt av «Enormous».

(Filtermagasin.no): 2014 er året da flinke André Øvredal endelig skal begynne å høste det han sådde med«Trolljegeren»-suksessen.

Nå er første smakebit fra den kommende webserien «Enormous», som foregår i en postapokalyptisk verden ødelagt av menneskeskapte monstre, sluppet.

Kaoset er brutt ut etter et feilslått geneksperiment som først er beregnet på landbruket, men som lekker ut til flere skapninger.

- Insekter og annet småkryp får brått en veldig rask utvikling, og utvikler seg til kjempebeist. De blir en del av naturen, og lever sitt liv. Men vi er der vi også, og må slåss om plassen, fortalte Øvredal til Filter i oktober 2012.

«Enormous» var egentlig tiltenkt både som webserie, tv-serie og storfilm, med Øvredal som regissør.

REGISSERER IKKE: André Øvredal konsentrerer seg i stedet om den engelskspråklige debuten «The Autopsy of Jane Doe».
REGISSERER IKKE: André Øvredal konsentrerer seg i stedet om den engelskspråklige debuten «The Autopsy of Jane Doe». Vis mer

Han trakk seg imidlertid fra regiansvaret i november i fjor, men har likevel vært med på utviklingen og skrevet manuset til pilotepisoden, som har premiere via nettvideogiganten Machinima 20. mars.

- Det ble så mye krasj med de andre tingene jeg jobbet med, og det ble altfor komplisert for de andre involverte å forholde seg til mitt skjema, fortalte Øvredal.

Øvredals engelskpråklige regidebut blir thrilleren «The Autopsy of Jane Doe», med Martin Sheen i hovedrollen.

Innspillingen er planlagt i mai-juni.