Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trombone Shortys funkfest

Moldejubel for kraftpakka fra New Orleans.

FULLT TRØKK:  Troy Andrews - Trombone Shorty - spiller trombone som en blanding av en frijazzer og en rockegitarist, og skaper liv og røre langt ut over jazzens rekker. Her i aksjon i Alexandraparken, Molde. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
FULLT TRØKK: Troy Andrews - Trombone Shorty - spiller trombone som en blanding av en frijazzer og en rockegitarist, og skaper liv og røre langt ut over jazzens rekker. Her i aksjon i Alexandraparken, Molde. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): I 2004 sto en hengslete unggutt fra New Orleans på scenen i Hotel Alexandra som trompetspillende gjest sammen med Moldes unge og lovende tradband Dixi.

Han var blitt kastet inn i siste liten som reserve for en av New Orleans? mer navngjetne trompetister, men avslørte seg fort som et kjempetalent, til tross for at hovedinstrumentet hans var trombone.

TIL VÆRS:  Trombone Shorty &  Orleans Avenue fikk båds hender og stemning i været under Moldejazz. FOTO: LARS EIVIND BONES
TIL VÆRS: Trombone Shorty & Orleans Avenue fikk båds hender og stemning i været under Moldejazz. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

 I år er Troy Andrews (25) tilbake i Molde igjen, som Trombone Shorty og med hitalbumet «Backatown» — 9 uker på toppen av Billboards jazzliste - solid i ryggen. I spissen for sekstetten Orleans Avenue skapte han elleville tilstander blant flere hundre dansende, hoppende og syngende fans foran Alexandraparkens utescene seint mandag kveld, og gjentar konserten i kveld.

Treme
Trombone Shorty kommer fra Treme i New Orleans og var med i fire episoder av tv-serien med samme navn.

Han er en karismatisk trombonevirtuos, brukbar sanger og en glimrende trompeter og leder ei kraftpakke av et band som mikser New Orleans-funk med god, gammeldags Memphis soul ispedd noen solide doser hiphop og litt hylende rockegitar på toppen.

Å kalle musikken glad, energisk og utadvendt er en hylende underdrivelse, Shorty & co kjører løpet uten et sekunds dødtid med stram presisjon, et enormt, pulserende driv fra el-bass, trommer og perkusjon, feite støt fra tenor- og barytonsaksofon (saksofonistene går selvsagt trinn) og en el-gitar som dels låter som  drømmen om den klassiske rockegitarheltens bravader i de høyere tonelag.

Gumbo
Til sammen er det uimotståelig, stor moro. Musikalsk er det uangripelig; tight/løst slik det beste fra The Big Easy alltid har vært og en form for leken, publikumsvennlig jazz som får folk på beina fortere enn du kan si gumbo. Uncle Lionel Batiste (79) svingte på stråhatten og bød de unge piger fra Rosenes By opp til dans mens bysbarna fra New Orleans herjet som verst mandag kveld, bedre attest kan knapt noe band få.
 

TROMPET:  Trombone Shorty er nesten like bra på trompet som på det store hornet. FOTO: Lars Eivind Bones
TROMPET: Trombone Shorty er nesten like bra på trompet som på det store hornet. FOTO: Lars Eivind Bones Vis mer