Trommis i front

Han var dritredd første gang han sang på en scene. Ekstrommis i Libido, Jørgen Landhaug, tok steget fram i rampelyset med bandet CoStar.

-  Jeg har ikke blitt londoner, altså, forsikrer Jørgen Landhaug (29), eller Brighton Gay, som er artistnavnet hans.

Sammen med Even «Magnet» Johansen hadde han suksess med norske Libido for noen år siden. Så ble det tull med plateselskapet, Magnet klarte seg fint på egen hånd, og bergenske Brighton Gay hadde fått seg kjæreste i London.

Outlaws

Da Libido gikk i stå, tok Brighton Gay med seg noen uutgitte låter, laget noen nye og satte sammen et band. Gløden for trommene hadde avtatt litt, og da var det på tide å gjøre noe nytt.

Brighton Gay ble vokalist og frontfigur i det London-baserte bandet han kaller «en gjeng med outlaws».

-  Forandringen gjorde livet spennende igjen, men jeg lukket øynene første gangen jeg skulle synge på scenen. Publikum syntes sikkert det så fint og sårbart ut, men jeg var bare dritredd, innrømmer Jørgen.

Skal gifte seg

I fjor slapp CoStar en EP som ble mer eller mindre forbigått i stillhet her i Norge. I England har de fått mye radiospilling på blant annet BBC Radio 1, og de har reist både til New York og Canada for å spille konserter. Sist uke kom albumet «Keep It Light» ut i Norge.

-  Det er ikke sånn at jeg følte at jeg måtte fortsette å være i London for å få til å jobbe med musikk. Det hadde mest med en australsk pike jeg møtte der borte, nå skal vi gifte oss, smiler Brighton Gay, som har bodd fast i London siden 1997.

I FRONT: Jørgen Landhaug alias Brighton Gay og pop/rock-bandet CoStar ga ut debutalbumet «Keep It Light» i Norge sist uke.