Trompetfri Molvær

I bare to dager har Nils Petter Molvær helt fri fra trompeten sin. Da prioriterer han datteren, kjæresten - og seg selv.

Lørdag er Molvær en av attraksjonene på North Sea Festival i Haag. Mandag er han klar for Italia, jazzfestivalen i Montreux står for tur tirsdag - før blåseren fra Sula inntar jazzfestivalen i Molde.

Dette etter noen ukers besøk på flere festivaler i USA, Canada og Storbritannia - og plata «Khmer» har en stund vært utsolgt i Europa.

- Det er jo hyggelig at det går så bra. Enda flottere er det at bandet mitt blir bare bedre og bedre, sier en åpenbart svært så fornøyd Molvær.

USA-suksess

Både han selv og andre har vanskelig for å si konkret hvor det molværske musikklandskap ligger. «Khmer» er et konglomerat av jazz, tekno, beat, funk - og dance, som fenger i flere leirer. Et slags improvisasjonsbasert stykke samtidsmusikk.

Også under sitt besøk i USA i forrige uke fikk han «sinnssyke» meldinger på plata, med positivt fortegn. Selv er han nøktern og spent foran USA-lanseringen av skiva 11. august.

- Jeg vil ha en ny plate klar i løpet av vinteren, men når den kommer får plateselskapet bestemme. Det spørs jo hvor godt det går med «Khmer» da, sier Molvær.

- Du blir rik og slapp nå da, med all denne suksessen?

- Rik? Nei, det blir jeg neppe. Men slapp? Ja, kanskje, ler Molvær.

Neste torsdag går han på scenen i Molde sammen med gitarvennen Terje Rypdal - og de to akter å ta med publikum med til cyberspace. Via storskjerm fra kulturhuset i Molde vil de jamme sammen med bassisten Hill Greene og eks-Chick Corea-trommisen Barry Altschul, som vil spille på Knitting Factory i New York.

Til cyberspace


- Vi har ikke engang øvd! Jeg har heller aldri vært med på noe liknende, så dette blir spennende, sier Molvær. Han er imidlertid ikke den eneste som ikke har vært med på dette her til lands før. Det er nemlig aller første gang bilde og lyd går fra et konsertlokale i New York til et konsertlokale i Norge.

I tillegg skal Molvær ha to konserter med materiale fra plata «Khmer» samt være med på det ungdommelige TBA-partyet på Romsdalsmuseet på fredag.

Først i slutten av måneden skal han ha ferie. Da tar han med kona og sin datter på to år til Varanger-festivalen.

- Da jeg var i New York, merket jeg hvor mye jeg savnet min datter.

Lager filmmusikk

Derfor håper han nå å kunne stramme inn - og konsentrere seg om å jobbe hardt i perioder og kople helt av med familien i andre perioder.

September har han satt av til å lage ny plate. I tillegg skal han jobbe med et filmmusikkprosjekt sammen med Kåre & The Cavemen. Sammen skal de lage musikken til Amundsen-filmen «Frozen heart».

- Aktuelt med noe tettere samarbeid mellom deg og Kåre & The Cavemen?

- Nei, akkurat nå har i alle fall jeg mer enn nok med meg selv.

SNART FERIE: Nils Petter Molvær, blåseren fra Sula, kan hvile ut i to dager etter flere konserter i USA, Canada og Storbritannia. I neste uke er han klar for jazzfestivalen i Molde.