Musikk

Tromsø-americana, blues fra Bergen og Solør, progrock og soul fra Chicago

Sju anbefalinger fra Dagbladets musikkredaksjon.

AMERICANA FRA TROMSØ: Hollow Hearts presenterte materialet på debutalbumet «Annabelle». på Café Mono i Oslo før jul. Fra venstre: Christoffer Nicolai Mathisen, Ida Løvheim, Mikael Pedersen Jacobsen og Ida Karoline Nordgård. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
AMERICANA FRA TROMSØ: Hollow Hearts presenterte materialet på debutalbumet «Annabelle». på Café Mono i Oslo før jul. Fra venstre: Christoffer Nicolai Mathisen, Ida Løvheim, Mikael Pedersen Jacobsen og Ida Karoline Nordgård. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

ALBUM: Tromsø er en vital musikkby, og nå har de også odlet fram et spennende folk/americana-band som albumdebuterer med «Annabelle».

Hollow Hearts er navnet. Skriv det ned! Bandet gjorde en fin figur da de presenterte materialet fra debutalbumet i Oslo i vinter. Nå er det endelig her!

Med hele 13 låter er det riktignok blitt ei noe ujevn plate, men her er flere enkeltlåter som fortjener store utropstegn – først og fremst «Down To The Wire» (wow!) og dempede «Keep Moving On», «Red House Song» og «The Line» – der særlig vokalist Ida Løvheim briljerer.

Øyvind Rønning

ALBUM: Fra bergensbandet Real Ones, her er Jørgen Sandvik i bluesmodus, produsert av ham sjøl og Real Ones-kollega Ivar Chelsom Vogt.

Vi snakker ikke om moderne blues, men musikk inspirert av de virkelige pionerene, som Skip James og Leadbelly, i ny tapning.

I tillegg til egne låter, tar Sandvik gjerne utgangspunkt i eldre låter. Singelen «Tell Your Mother» er for eksempel basert på en låt av Willie Cobbs, som igjen tar utgangspunkt i en Bo Diddley-utgivelse, men høres ut som en som Luther Dickinson (North Mississippi Allstars) kunne gjort eller spilt. «The Law» er basert på en John Mayall-låt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer