Tromsø-jente stjerne i Kina

I dag sitter ufattelige 300 millioner kinesere klistret til tv-skjermene og ser Christina Lein Størmer fra Tromsø vinne landets mest populære sangkonkurranse.

Den Idol-lignende konkurransen startet med omlag 1000 deltakere. Christina måtte gjennom tre auditions før hun var kvalifisert for finalen.

Opptakene til den siste finalerunden vises i dag. Konkurransen leverer årlig rekordmange seere, blant annet fordi finalen legges til høytiden rundt kinesisk nyttår.

- Dette er en konkurranse der bare utlendinger kan delta, og alle må synge på kinesisk. Auditions har vært avholdt i alle de store kinesiske byene, samt i Osaka, Paris, Los Angeles, Sydney og en by i Egypt. I tillegg til å synge på kinesisk blir deltakerne testet i kinesisk språk, forteller Christina fra Tromsø.

De siste dagene har hun vært vist på promo-trailere flere ganger daglig på kinesisk tv. Showet blir vist på Beijing TV, samt av en rekke andre nasjonale og internasjonale tv-selskaper.

21 år gamle Christina, som har studert sang og kinesisk språk ved Central Conservatory of Music i Beijing i to år, er på vei til å bli superkjendis i Kina. I tillegg til å synge som en lerke, snakker hun kinesisk flytende.

Hun har også nære familiære bånd til musikalstjernen Lisa Stokke, som også er fra Tromsø, og som slo gjennom med ABBA-musikalen «Mama mia» i Londons West End i 1999.

Finalen i den kinesiske sangkonkurransen ble spilt inn for et par uker siden, men resultatet er hemmeligholdt. Christina Lein Størmer blir imidlertid gjenkjent hvor hun enn går i Beijing for tida.

- Konkurransen har pågått over flere uker på tv, og folk føler interessert med, forteller hun.

KONKURRENTER: Christina fra Tromsø sammen med en av sine finale-konkurrenter før opptakene til finalen.
TIL TOPPS: Christina Lein Størmer fotografert bare sekunder før hun går inn og avgjør sangkonkurransen til sin fordel, med en ballade som var svært populær i Kina for noen år siden.