Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tromsø mer enn Lene og Espen

Det bobler i Rocke-Tromsø. Denne helga ga Yellow Snow Records (YSR) ut CD nr. tre med lokale band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Det er trolig et tidsspørsmål før ett av totalt 18 «Yellow Snow-band» slår gjennom. De fleste er allerede lokale publikumsmagneter.

Robert Dyrnes heter mannen bak det ett år gamle plateselskapet, som har hentet navneinspirasjon fra den snøen du ikke spiser.

  • På ett år har kristiansunderen gitt ut åtte CD-er. Forrige helg slapp jentebandet Pulp Vixen sin debutskive (jentene deltok for øvrig også på den første samleskiva).
  • De som har gjort hjemmeleksa og står på eksamen, kan sikre seg kontrakt på dagen.Madrugada, BigBang, Tungtvann og Briskeby ble oppdaget under tidligere års by:Larm. Neste band ut kan bli Pulp Vixen, Hangface, Badger, Diversion Blue eller Gorgeous fra Tromsø[email protected]PÅ RANDEN AV GJENNOMBRUDD? Diversion Blue er ett av seks band som bidrar på den nye samleskiva med rock fra Tromsø. Nå venter platebransjen på det nye, store smellet fra nord. Hvem smeller først?

Fredag sto seks nye YSR-band på scenen og promoverte den tredje samle-CD-en i rekka. Førsteopplaget på 500 er revet bort.

  • Band som Diversion Blue og Gorgeous - aktører på skiva - kan bli store. Gorgeous har talent. Om ikke bandet makter å stå løpet, spår mange at vokalist og låtskriver Rune Simonsen vil oppnå stjernestatus.

- Han er bare 18 ennå, understreker Dyrnes.

Foruten Diversion Blue og Gorgeous bidrar Morpheus, The Nihilists, Preslex og Risiko. Sistnevnte i gatekrysset Tungtvann/Multicyde, med låtene «Lene Maling» og «Fagre damer (i Tromsø by)».

  • Robert Dyrnes mener at Tromsøs ry som musikkby er fortjent - men at fokuset er skjevt. Lene Marlin, Espen Lind, Bel Canto og Frost flyttet fra byen før de ble stjerner.

- Det er ikke gjennom dem Tromsø er blitt en musikkby. Det er gjennom undergrunnsbandene, mener Dyrnes - og har et godt poeng.

Dyrnes mener de mange talentfulle bandene bør bli i ishavsbyen framfor å søke lykken i Oslo. Det skjer mye i Tromsø, media er oppmerksomme, publikum stadig voksende - og spillestedene setter dem ofte opp på plakaten.

Nå forbereder Tromsø to musikalske høydepunkter:by:Larm er alle lovende bands store sjanse. 15 av 70 band på neste års by:Larm vil være fra Tromsø. Flere av de 18 bandene som medvirker på en av samle-CD-ene til Robert Dyrnes, kan da bli tilbudt å gjøre en spillejobb. Det blir deres store sjanse. Alle de viktige aktørene i musikkbransjen er i byen.De som får spille - og misser - skal få slite med å komme tilbake.