Tron Øgrim er død

Ble funnet av datteren i går kveld.

(Dagbladet.no): Tron Øgrim er død, 59 år gammel. Øgrim var en sentral skikkelse i Sosialistisk ungdomsforbund (SUF) og Arbeidernes kommunistparti (AKP (m-l)).

- Han ble funnet død i går kveld av datteren sin, sier Øgrims søster, Leikny Øgrim til Dagbladet.no.

Tron Øgrim har jobbet hovedsaklig som journalist, forfatter og politiker, men hadde også en fortid som bryggeriarbeider og tillitsvalgt.

Søsteren sier at dødsfallet kom svært overraskende, og at det trolig var slag:

- Han var altfor ung til å dø. Han har betydd mye for oss, og han har betydd mye for Norge. Han har jo en mor som er i live. Mødre skal ikke overleve barna sine, sier hun.

Øgrim var kjent som teknologiinteressert, og på hjemmesiden sin, «Under en stein i skogen», skrev han jevnlig om blant annet internett. Den siste teksten på siden er skrevet i forbindelse med Linux\' 10 årsjubileum.

Her kan du lese en tale Øgrim holdt i Studentersamfunnet i Oslo i 1970.

OMDISKUTERT: Tron Øgrim var en av de som fikk æren for at AKP-ml fikk mye innflytelse på kulturlivet på 70-tallet. Bildet er tatt i forbindelse med Bylarm i Stavanger. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
OMDISKUTERT: Tron Øgrim var en av de som fikk æren for at AKP-ml fikk mye innflytelse på kulturlivet på 70-tallet. Bildet er tatt i forbindelse med Bylarm i Stavanger. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer