- Trond André Bolle utgjør en sikkerhetsrisiko for Norwegian

Fjernet fra «halehelt»-kåring sammen med «Berserk»-seiler. Nå er de fem Oslo-finalistene klare.

-RISIKO: Bildet viser fra venstre Andreas Eldjarn, Trond André Bolle, Simen Tokle og Christian Lian foran kjøretøyet de benyttet da de ble drept av en veibombe i Afghanistan i 2010. Norwegian ønsker ikke å ha et bilde av Bolle på sine fly, ettersom det kan oppleves som provoserende i noen av landene selskapet flyr til. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX
-RISIKO: Bildet viser fra venstre Andreas Eldjarn, Trond André Bolle, Simen Tokle og Christian Lian foran kjøretøyet de benyttet da de ble drept av en veibombe i Afghanistan i 2010. Norwegian ønsker ikke å ha et bilde av Bolle på sine fly, ettersom det kan oppleves som provoserende i noen av landene selskapet flyr til. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norwegian flyr til områder hvor Afghanistan-krigen anses som kontroversiell. Trond André Bolle er en åpenbar helt, men det kan framstå som provoserende å ha ham haleroret, og den risikoen kan ikke vi ta, sier Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Dagbladet kan i dag presentere de fem Oslo-kandidatene som går videre til finalen i Norwegians «halehelt»-konkurranse:

Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Johan Fredrik Thaulow (bedre kjent som Frits Thaulow) og Ludvig Vallentin Karlsen.

Boikotter Norwegian Men skulle Norwegian ha presentert de fem kandidatene med flest stemmer - ville lista ha vært en annen.

Som Dagbladet har kunnet fortelle har familiene til både Joachim «Jokke» Nielsen, Øystein «Euronymous» Aarseth og Jens Bjørneboe boikottet Norwegian-kampanjen.

Bjørneboe var blant de fem kandidatene med flest stemmer da kåringen ble avsluttet. Det samme var Trond André Bolle, en norsk offiser som ble drept av en veibombe i Afghanistan i 2010.

I 2011 ble han tildelt krigskorset med sverd.

- Vi har vært i kontakt med familien til Bolle, og de har forståelse for vår vurdering, sier Sandaker-Nielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer