TROND OG DE SJU UNGENE: Ikke mormor denne gangen, men Trond Evensen og de sju ungene. Espen Eckbo er tilbake for fullt og dette er morsomt i meget små doser. Foto: TVNorge
TROND OG DE SJU UNGENE: Ikke mormor denne gangen, men Trond Evensen og de sju ungene. Espen Eckbo er tilbake for fullt og dette er morsomt i meget små doser. Foto: TVNorgeVis mer

Anmeldelse: «Det kunne vært verre»

Trond Evensen er tidenes mest usikre mann og eksmann

Espen Eckbo er tilbake der han trives aller best, som underdog og nå med sju unger med seks forskjellige damer.

TV-HUMOR:

Liker De å le? Hva ler De av? Ler De av verden generelt eller underbuksehumor eller lytehumor? Eller ler De av dem selv?

Vel, det meste kan spøkes med i denne verden som er så ond og dum, men de som ikke ler er dessverre dem som altfor ofte bestemmer. Derfor ler vi også meget ofte av dem og De. Men nå, nok moral.

Godt comeback

Så til den underfundige Espen Eckbo som takk og pris er tilbake etter at han ble ordentlig kvestet i ei bilulykke i Italia vinteren 2016 og lå tre måneder på sykehus. Fra før kjenner jo mange av oss flere av Eckbos fine, noe ganske så kleine karakterer og mange snodige figurer, der flere av dem for lengst er skrevet inn i den norske humorhovedboka.

Du vet den som ikke har noen fasit ettersom norsk humor, som musikk, ikke skal og kan formateres eller vedtas av Civita.

God idé

Det kunne vært verre

4 1 6

Humor

17.september, kl. 21.30
Beskrivelse:

Hverdagshumor de luxe

Kanal:

TVNorge

«Mye moro og noe forutsigbart»
Se alle anmeldelser

Eckbo har uttalt i forbindelse med den nye serien, «Det kunne vært verre», at denne gode ideen dukket opp da han lå i sykehussenga, der han tenkte over livets små og store saker og rare ting.

Han følte også at han faktisk trivdes så sabla godt som sykemeldt, liggende på et enerom, med leger og pleiere som dullet og stelte med ham, at han pønsket videre på en ny TV-serie.

Med en ny karakter spilt av ham.

Utmerket

Eckbo tenkte ut at, jo, det er faktisk de mange hverdagene som det er flest av i hele verden som virkelig krever sin mann, sin kone, sin ekskone, sine foreldre og besteforeldre, bonusbarn og ikke minst, egne barn.

Det er til tider så utmattende at det hele går over styr, og da er det godt vi kan få ut trykket ved å le.

Eckbo har derfor kommet opp med en hovedrolle som kler hans skuespilleri utmerket, Trond Evensen, som han her spiller helt og fullt ut uten å kle seg om til andre. Trond er vel kanskje den mannen i Norge som har vanskeligst for å si nei, men som forsøker å gjøre alle til lags med det resultatet at han rives, slites og drives fra soverom til siste skanse.

Fra sofa, tv og badekar til kaos og ekskoner, der sistnevnte kategori framstår som hentet fra et moderne kabinett av redsel, moralisme og selvopptatthet.

Feil sveis

Og, Trond har tydeligvis vært en ordentlig støver ettersom han har sju unger med seks forskjellige mødre. Ja, helt sant, og vi vet at slikt forekommer også i det virkelige livet.

Samtidig, Trond tar ansvar. Trond med det flate blikket, de slitne øynene og den noe daffe huden. Trond som også har helt feil sveis. Trond som blir halt og dratt i av alle, hele tida, og som er klar over dette, men som også mener han har evnen til å sette ned foten. Trond den totalt usikre? Ja, den saken er helt klar, men det kunne vært verre.

Og, med et slikt familiært bakteppe ligger det selvsagt mye frivillig, og ufrivillig, komikk på lur hentet fra et dramatisert hverdagsliv. Trond Evensen er en alenefar som virkelig prøver, og som virkelig feiler. Sympatisk fyr egentlig.

Vi har sett to helt ferdige episoder og her er det mye av det sorgmuntre, noe tatt på kornet, litt pinlighet og sober hverdagshumor for alle som ikke kan ansette en au pair eller fire. Rollene som Tronds mange barn viser mye ungt og fint talent.

Godt fundament

Vi gapskratter ikke ettersom dette ikke er en slik serie. Handlingen er også en smule forutsigbar. Et pre er forsonende korte episode, og vi ser at her er det et godt fundament for mye mer fra Trond og Espen. Trond er forresten vår mann.

Det samme er Eckbo som også får god drahjelp fra de hersens ekskonene spilt av blant annet Marian Saastad Ottesen, Line Verndal, Helén Vikstedt og Inga Ibsdotter Lilleaas. Nils Vogt dukker også opp som vestkantfar til Trond Evensen, mannen som har magistergrad i dobbeltbooking og kanskje og tja.

Henrik har testet om spillversjonen av den populære serien «Love Island er verdt å laste ned», og er ikke særlig fornøyd. #loveisland #loveislandgame #loveislandnorge Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer