SATTE SPOR: Tidligere kulturminister Trond Giske fotografert før en konsert i Bergen. Foto: Thor Erik H. Mathiesen
SATTE SPOR: Tidligere kulturminister Trond Giske fotografert før en konsert i Bergen. Foto: Thor Erik H. MathiesenVis mer

- Trond Giske er fortsatt kulturminster

Det trodde iallefall pressesjefen i Melodi Grand Prix.

||| Trond Giske satte sine tydlige spor i kulturdepartementet, men det er visst ikke alle som har fått med seg at han har skiftet felt.

2000 pressefolk dekker Melodi Grand Prix eller Eurovision Song Contest, og hver dag får de en daglig oppdatering på mail. I går ble følgende melding sendt ut:  

«Finalen i Eurovision Song Contest 2010 vil bli fulgt av Hennes kongelige høyhet prinsesse Mette-Marit, statsminister Jens Stoltenberg og kulturminster Trond Giske.»

Vi ringer pressekontakt Petter Svaar:

- Det er European Broadcasting Union (EBU) som sender ut dette pressebrevet. Her er det noen som ikke kjenner irrgangene i norsk politikk.

- Ja vel, men hvem er kulturminster her i landet?

- Eh, Anniken Huitfeldt.

NRKs Petter Svaar sier altså at han er helt uskydlig, og gir oss likesågodt nummeret til den skyldige: selveste pressesjefen for Eurovision Song Contest.

Nederlandske Sietse Bakker legger seg flat:

- Ja, dette er ikke spesielt hyggelig, men vi er alle bare mennsker, sier han om kulturministerblødmen.

- Det som skjedde var at jeg sjekket wikipedia, hvor det stod at Giske var kulturminister. Jeg gjorde også et søk på google, og har tydeligvis fått opp en gammel side fra kulturdepartementet, sier Bakker.

I dag tidlig fikk pressefolkene som dekker Eurovision Song Contest en ny oppdatering på mail. Her er Giske rettet til Huitfeldt. EBU sier de er lei seg for feilen.

OVERTOK: Anniken Huitfeldt overtok som kulturminster etter valget i fjor høst. Foto: Henning Lillegård
OVERTOK: Anniken Huitfeldt overtok som kulturminster etter valget i fjor høst. Foto: Henning Lillegård Vis mer