DEBATT

Trond Giske er Voldemort. Derom hersker det ingen tvil

Harry Potter og Arbeiderpartiforbannelsen.

HVEM ER ARBEIDERPARTIETS HARRY POTTER? De to andre på dette bildet, Ronny Wiltersen og Hermine Grang, er lette å plassere, mener artikkelforfatteren.
HVEM ER ARBEIDERPARTIETS HARRY POTTER? De to andre på dette bildet, Ronny Wiltersen og Hermine Grang, er lette å plassere, mener artikkelforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Som så mange småbarnsforeldre tidligere, er jeg fanget i Harry Potter-universet. Ikke bare gjennom bøkene og filmene, men også gjennom fysisk å gjenskape dette universet ved hjelp av LEGO. Faktisk er jeg så fanget, at jeg har begynt å overføre dette fiktive universet på mitt virkelige liv.

Her er et forsøk på å forklare Arbeiderpartiets hovedproblem ved å plassere Arbeiderpartiets fremste tillitsvalgte inn i Galtvort-systemet. Hovedproblemet kan avsløres allerede: Hvem er Harry Potter i Arbeiderpartiet?

Derimot er det langt enklere å plassere andre. Jonas Gahr Støre ligner mest på den forfengelige professoren i svartekunster – Gilderoy Lockert/Gyldeprinz Gulmedal (egentlig var det Hugh Grant som fikk rollen, men ypperlig spilt av Kenneth Branagh i filmatiseringen), som vi møter i Mysteriekammeret. Han er mest opptatt av å se bra ut, og oppnå ære og berømmelse. Derfor stjeler han hemningsløst fra andre trollmenn, og prøver å stikke av da han snart skal stå ansikt til ansikt med selveste basilisken, før han avleverer en formel som gjør at han mister hukommelsen.

I det virkelige livet har Støre ingen tentakler til grasrota i Ap, og forstår av den grunn ingenting av partiets indre stridigheter og strukturelle motsetninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer