Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trond-Viggo - og hva så?

Løst preik kan være hyggelig nok, men ikke som en times tv-program uten påfallende retningssans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha ertet alle fans med et glimt av sin folkekjære figur «Vaktmester'n», stilte Trond-Viggo Torgersen det evige spørsmål «Hvem er jeg?», og antydet altså et slags gjennomgående tema i første utgave av «TVT».

Dette er det selvsagt umulig å gi fyllestgjørende svar på i løpet av 60 minutter. Sikkert heller ikke meningen. Meningen så ut til å være den avslappede hygge ispedd småalvorlig prat med kjente personer.

Nå ble det mest smått, bortsett fra at minuttene nærmest sneglet seg av gårde.

Tidtrøyte

Ærlig talt er det vanskelig å se det nye i populære Torgersens opplegg: Med publikum i studio, fleipete tone, godt orkester, sketsjer, opptredener og snakk inviteres vi atter til, tja, tidtrøyte.

Fantasien strakte seg heller ikke lenger enn til å invitere alle norske programlederes yndlingsredningsplanke som første gjest - Lill Lindfors.

Hun er proff og et takknemlig intervjuobjekt, ettersom hun gir av seg selv og prøver å bidra.

Dermed snakket Lindfors om sin finlansddvenske bakgrunn og språkets betydning for identiteten, hvorpå Dagfinn Lyngbø leverte litt stå-opp-komikk om aldersbegrepet og samtalte litt med Lill og Trond-Viggo om dette med å leve av den varen de selv er. Siden kom jammen Ole Henrik Magga og snakket litt til om språk og identitet.

Sammenrasket

Ingenting vondt om Torgersens gjester, men skal det snakkes i beste sendetid, er det en fordel om vi får noen poenger - morsomme eller alvorlige - en følelse av retning, kanskje en ny tanke. Slik «TVT» framsto i går, virker konseptet sammenrasket i stedet for sjarmerende løst, som om man i for stor grad har stolt utelukkende på programlederens popularitet.

Selv en lovende føljetong om løsemiddelskadde Terje Møller, nå norsktoppartist, med Torgersen i godt, komisk slag, ble for uttværet denne premierekvelden.

For øvrig må NRK1 ha et konseptproblem på fredager. Den som vil, kan holde det gående med prat fra kl. 19.55 til 22.10, når «Politiagentene» noe keitete ankommer. Først snakker Trond-Viggo, så snakkes det humoristisk i «Nytt på nytt», deretter snakker Fredrik Skavlan. Foreløpig har førstnevnte til gode å finne sin plass.

MER SNAKK: Det snakkes mye på fjernsyn om dagen. Trond-Viggo Torgersen og hans mange figurer er sist ankomne med programmet «TVT», men uten de gode poengene.
Hele Norges coronakart