Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trond-Viggos triumf

STAVANGER (Dagbladet): Trond-Viggo Torgersen gjorde litt av et humor-comeback i Stavanger i går. På sin egen 49-årsdag feide han elegant Harald Eia, Bård Tufte Johansen og andre yngre komikere av scenen.

Torgersen stilte for første gang i sitt liv opp til improvisert humorlek i Standup-komiske leker under Den store norske humorfestivalen i går kveld, i konkurranse med Eia, Johansen, Lisa Tønne, Hans Morten Hansen og Zahid Ali. Og debutanten gikk like godt av scenen som vinner, til jubel og trampeklapp.

- Utrolig moro. Dette var den beste presangen jeg kunne få - godt selskap med gode venner, sa et pizzagumlende bursdagsbarn etter forestillingen.

- Han er det største humortalentet vi har, sier Eia gravalvorlig.

- Merk dere navnet Trond-Viggo Torgersen. Han får dere høre mer til, følger Tufte Johansen opp.

Pakistaner

Et ungt publikum på Folken i Stavanger tok vel i mot mannen de best husker med Flode og pysj fra barndommen. Torgersen slo an tonen fra første replikk, da han introduserte seg selv etter Tønne og Ali:

- Jeg heter Trond-Viggo Torgersen, og jeg er også pakistaner.

Standup-komiske leker er en ny humorform i Norge, dels teatersport og dels standup. Den evigunge 49-åringen hadde ingen problemer med å sjarmere publikum med sine lekne innfall.

Til slutt fikk Trond-Viggo et kvarter til å lage en standup om dørvakter i Oslos uteliv. Da dro han den vennlige legestemmen vi husker fra tv-serien «Kroppen vår»:

Gøy å bli skutt

- Det er jo ikke vondt å bli skutt. Det er jo litt gøy også. Når du blir skutt på og kulene treffer kroppen din, utløser det noe vi kaller endorfiner. Det ligner litt på morfin. Da jeg var liten, hadde vi ikke narkotika, så da skjøt vi på hverandre i stedet. Og i dag heter det «å sette et skudd», forklarte han barnevennlig.

Trond-Viggo lanserte også en teori om hvorfor dørvakten på Baronen og Baronessen nå vil slutte i jobben.

- Han sa at kona ikke ville at han skulle fortsette. Dere husker at han kastet seg over en annen dame mens han ble skutt. Der har dere grunnen, sa Torgersen, til store lattersalver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media