Trond-Viggos TV-kupp

I dag gjør den mediesky kona til statsminister Jens Stoltenberg, Ingrid Schulerud, et meget sjeldent unntak. Hun stiller opp i et TV-show. Men det måtte en «vaktmester» til.

Når NRK i dag inviterer til et mange timer langt TV-show i forbindelse med TV-aksjonen for SOS-barnebyer, har programlederen Trond-Viggo Torgersen nemlig fått til det de fleste andre kollegene misunner ham: Å få Ingrid Schulerud (40), kona til Jens Stoltenberg (41), i studio.

Dan Børge Akerøs «Den store klassefesten» med statsministeren ble 2. påskedag årets mest sette TV-program på NRK. Fru Schulerud skulle ha deltatt, men uteble.

Ikke sammen på TV

I dag kommer de begge på TV, men med sju timers mellomrom. For å skjerme statsministerkona er hun også holdt unna alle pressemeldinger og offisielle gjeste- og deltakerlister for dagens TV-sendinger.

- Ingrid Schulerud kommer hit tidlig i ettermiddag sammen med NRKs Gro Holm. De skal prate om sin erfaring med barns oppvekst i Øst-Europa, sier programleder Trond-Viggo Torgersen til Dagbladet.

Torgersen leder programmet nesten alene, men har selvfølgelig selskap av sin suksessfigur «Vaktmesteren».

Overraskelser

- Jeg vil ikke tippe hvor mye penger som kommer inn. Min jobb er å lage et godt program, med flere overraskelser underveis, sier Torgersen, som selv ikke er fadder i SOS-barnebyer, sier Torgersen.

- Dette er en profesjonell jobb jeg gjør gjennom NRKs underholdningsavdeling. Men å investere i barns framtid er den beste investering vi kan gjøre.

PÅ TV I DAG: Statsminister Jens Stoltenbergs kone Ingrid Schulerud har tidligere nektet å stille opp i NRKs underholdningsprogram. Men i dag gjør hun et unntak. Her er statsministerekteparet på vei til middag på Akershus slott tidligere i år.