Ra-ra-ra-ra-ra-ra-ra-Ranheim:

Trøndelags redningsmenn

På kornet: Akkurat da man begynte å lure på hva vi skal med disse trønderne, fikk vi Ranheim. Fantastiske Ranheim.

KOMPISER: Kompisgjengen i Ranheim viser at det faktisk går an å være ti trønderboys samlet, uten at det går helt over styr. Her har Kristoffer Løkberg satt inn 1-0 mot Stabæk 2. påskedag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KOMPISER: Kompisgjengen i Ranheim viser at det faktisk går an å være ti trønderboys samlet, uten at det går helt over styr. Her har Kristoffer Løkberg satt inn 1-0 mot Stabæk 2. påskedag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det med Trøndelag? Hva i helvete er det med Trøndelag? Spørsmålet stilles med tiltakende styrke. Det siste halve året har de havnet i fokus av de gale grunnene, gang etter gang etter gang.

Det begynte med ladejarlen selv, Trond Giske. Så fikk vi en kulturminister som ikke kunne blitt landbruksminister. Neste gang det ble endringer i regjeringen, stjal igjen en trønder, en overmodig some-rådgiver fra Stjørdal, den negative oppmerksomheten.

Og de siste ukene har resten av landet fått bli kjent med Senterpartiets beryktede trøndermafia og deres gutteturer og SMS-påfunn.

Det er så man begynner å lure på hva vi skal med disse trønderne. Hadde vi ikke hatt det bedre uten?

Men heldigvis har Trøndelag også Ranheim. Herlige Ranheim. Fantastiske Ranheim. På Tippe ligaens (sic) beste, minste og visstnok kaldeste arena holder årets vidunderlag til.

Til nå har de glade halvamatørene rasket med seg 14 poeng, mer enn 12 av de 15 andre lagene i toppserien. I helga holdt de storebror Rosenborg (jævla Rosenborg) til 1–1 på Lerkendal. Nedrykk virker nå like fjernt som mandagsfri for deltidsarbeiderne.

Men Ranheim er ikke bare gode i fotball. De er også bra folk. Glimrende folk. Kompisgjengen på banen viser at det faktisk går an å være ti trønderboys samlet, uten at det går helt over styr.

Video: Nicolai Delebekk. Musikk: Dreams by x50 Vis mer Vis mer

Kanskje er det fordi de er omringet av ildsjeler? På tribunen finner du folk dugnadssjef Jarlfrid Leinum, gjerne kalt hele Ranheims mor og klubbens egentlige sjef.

Folk som daglig leder Frank Lidahl, som spanderte øl på de tilreisende bergenserne da serieåpningen ble avlyst.

Og folk som Nina B. Antonsen, som har skrevet årets hyggeligste Facebook-status, om å ta imot bortesupportere med omsorg og gratis kaffe.

Men også mange, mange flere. Som for eksempel Terje Walther, mannen bak låtene «Ra-Ra-Ra-Ranheim» og «Adecco-ko-ko-ko».

I disse dager skal Trøndelag skal være sjeleglad for at de også har Ranheim. Og ny sjefredaktør i Dagbla’, da.

Gullet ska hem.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer