Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trønder-Jesus fra Oslo

TRONDHEIM (Dagbladet): Oslogutten Stephen Hansen (28) har fått stjernerollen i musikalen «Jesus Christ Superstar», som har premiere ved Trøndelag Teater nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye, norske musikaltalentet er helt ukjent for publikum her i landet: Stephen Hansen fant veien til musikkteaterscenen via Stockholm, dit han dro i sin tid for å studere psykologi. Nå kommer han til Trondheim rett fra skolebenken i Göteborg, der han er i ferd med å avslutte utdanningen ved Teater- och Operahögskolan.

Utenfra

Teatersjef Ola B. Johannessen satser nok en gang på unge sangere og skuespillere, hentet utenfra. I rollen som Judas får publikum se Haldor Lægreid, mens Katrine Lunde har fått rollen som Maria Magdalena. Begge er med i «Rent», som fortsatt spilles ved teatret i Trondheim.

- Fant du ikke engang en Judas i skuespillerstaben?

- Nei... ikke en som synger bra nok, svarer teatersjef Johannessen og ler.

Fortsatt er det ubesatte roller i Jesus-musikalen. Her blir det også oppgaver til teatrets egne skuespillere, men om det blir hovedroller på noen av dem, gjenstår å se.

Stor rolle

Stephen Hansen fikk den ettertraktede Jesus-rollen etter å ha vært på audition. Nå føler han et stort ansvar for oppgaven, forteller han til Dagbladet.

- Dette er den største rollen man kan gjøre i musikkteatersammenheng og det er klart at jeg er skremt. Det er også en fantastisk mulighet til å gestalte bibelhistorien og gjøre Jesus synlig i dag. Jeg synes Jesus kan bli litt glemt og det er viktig å få ham fram, fortsetter 28-åringen.

Hansen hadde flere tilbud fra Sverige, men takket ja til rollen i Trondheim nettopp fordi Ola B. Johannessen skal regissere stykket.

- Jeg har förtroende for han. Det blir spennende, sier Trøndelag Teaters Jesus, på sjarmerende norsk-svensk.

Prøvene på Lloyd Webber-musikalen «Jesus Christ Superstar» starter i oktober.

Andre premierer på Trøndelag Teater i høst er William Shakespeares «Hver sin lyst», i regi av Stein Winge, og Torbjørn Egner-klassikeren «Folk og røvere i Kardemomme by», med Jakob Margido Esp som politimester Bastian.

JESUS KOMMER:Stephen Hansen fra Oslo debuterer som Jesus i Lloyd Webber-musikalen «Jesus Crist Superstar» ved Trøndelag Teater.