Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trønderarmeen fylte gryta

D.D.E., Knutsen uten Ludvigsen og Tore Strømøy holdt et forrykende trøndershow på Egertorget i går. Giverglade publikummere åpnet lommebøkene på vidt gap og skranglet sammen drøyt 70000 kroner til Frelsesarmeen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bare to dager har Julemusikantene skaffet over 100000 kroner til Frelsesarmeens slumstasjon.

D.D.E. var julemusikanter for femte gang, og aldri har flere møtt opp for å få med seg konserten. Aldri har de gitt mer penger heller.

- Helt utrolig trivelig. Dette er den beste julekonserten noensinne, både på grunn av vennene vi har med oss på scenen og den positive energien fra publikum, sa Bjarne Brøndbo etterpå.

- Jeg var livredd på forhånd, men dette var helt fantastisk. Man merker ikke engang at det er kaldt, fordi det kommer så mye varme fra publikum. Dette vil jeg være med på flere ganger, fastslo Øysten «Knutsen» Dolmen.

- Det ble jul, gitt. Jeg kom i hvert fall i julestemning, sa Tore Strømøy.

Fiskeriminister

Dolmen måtte ta publikum til hjelp for å synge «Hallo! Hallo!», for Gustav «Ludvigsen» Lorentzen glimret med sitt fravær på Egertorget.

- Etter at han ble fiskeriminister, foretrekker han å være der nede, sa Dolmen og pekte mot Stortinget. Dermed måtte alle de om lag tusen publikummerne snu seg i retning Stortinget hver gang de sang refrenget.

I virkeligheten var Lorentzen i Bergen, han rakk ikke fram til konserten.

D.D.E., Tore Strømøy og Knutsen & Ludvigsen reiser rundt og har julekonserter sammen fram til 15. desember. Med seg har de også operasanger Frank Runar Gansmo, som framførte «O, helga natt» i går.

- Mange tror at det er på grunn av pengene at så mange artister holder konserter i desember, men det er noe med stemningen blant folk i førjulstida som gjør det ekstra hyggelig å spille, sier Øystein Dolmen.

Suppebok

Som takk for innsatsen får gutta hver sin utgave av Frelsesarmeens suppebok «Kraft». Tore Strømøy bestemmer seg umiddelbart for å auksjonere bort sin.

- Signert av alle oss. Hører jeg tusen kroner? Solgt! Til herren der borte for tusen kroner.

Karl Lohne fra Åsgårdstrand fikk tilslaget, og er fornøyd med å støtte Frelsesarmeen på denne måten.

- Jeg synger selv i et av Frelsesarmeens kor, i Tønsberg, forklarer Lohne.

Nest mest

Etter konserten skal pengene telles og D.D.E., Dolmen og Strømøy på nettmøte med Dagbladets lesere. D.D.E.s plateselskap Norske Gram bestemmer seg for å bidra med 5000 kroner, og gutta i D.D.E. gir 2500 kroner. Sluttsummen blir 69556,50 kroner.

- OK. Da gir vi 500 til. Vi må over 70000 kroner, sier gutta.

Dermed lander de på den nest største summen som noen gang er spilt inn av Julemusikantene. Tidenes rekord ble satt av Bjørn Eidsvåg, M2M og Diaz m/venner lille julaften i fjor, og var på 75118 kroner.

STEMNING PÅ TORGET: D.D.E. er veteraner i Julemusikk-sammenheng og gleder seg hvert eneste år til konsert på Egertorget. I går hadde de med seg blant andre Øystein «Knutsen» Dolmen.Foto: OLA SÆTHER
IKKE GRATIS: Tore Strømøy tok bøssa i egen hånd og bega seg på vandring blant publikum for å kreve inn penger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!