MOLDEKLARE: Motorpsycho blir del av ei solid trønderpakke  på Moldejazz i juli. Foto: Lars Eivind Bones 

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
MOLDEKLARE: Motorpsycho blir del av ei solid trønderpakke på Moldejazz i juli. Foto: Lars Eivind Bones Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Trønderdrønn og sunnmørssmell på Moldejazz

Motorpsycho, Trondheim Jazzorkester og Trondheimsolistene mot Sula Art Ensemble.

||| Moldejazz markerer 50-årsjubileet i juli med en rekke spesialprosjekter. Aller mest spesiell blir kanskje dobbeltkonserten på Romsdalsmuseets utescene fredag 23. juli.

I den ene avdelingen skal de tre trønderske musikkinstitusjonene Motorpsycho, Trondheim Jazzorkester og Trondheimsolistene framføre musikk av Ståle Storløkken. 18 musikere fra Sula utenfor Ålesund tar seg av den andre, under navnet Sula Art Ensemble med Nils Petter Molvær og Brazz Brothers i spissen.

Burton og Vitous

Trondheim Jazzorkester er videre involvert i en konsert sammen med fjorårets store JazZstipendvinner, kvartetten Magic Pocket. Også dette blir en dobbeltkonsert, der Sonny Rollins og hans band kompletterer artistlista. Skreddersydd for Moldejazz er også en kvartett der Arild Andersen og Alex Riel har fått med seg Gary Burton og Tommy Smith, mens Ketil Bjørnstad har satt sammen et europeisk superband til en konsert som presenterer hans nye filmmusikk til  Antonioni-filmer.

Knutepunkt

Som knutepunktinstitusjon har Moldejazz et definert ansvar for å være en drivende kulturell kraft både lokalt og regionalt, og flere av spesialprosjektene ivaretar dette hensynet.

Et av dem er fiolinisten Ola Kvernbergs «Liarbird», et samarbeid mellom Moldejazz og Jazzfest i Trondheim. Til «Liarbird» har Kvernberg samlet flere norske toppmusikere i en septett som i Molde toppes med Joshua Redman som gjest.

Fra Tresfjord tar Terje Rypdal turen over til Molde i lag med sin gamle samarbeidspartner Miroslav Vitous og trommeslageren Gerald Cleaver. Også de to tidligere Miles Davis-musikerne Robben Ford (gitar) og saxofonisten Bill Evans (saksofon) står på moldejazzprogrammet med prosjektet «Blues For Miles».