Trønderrockere krangler så busta fyker

Du trodde festivalkrigen var over?

(Dagbladet.no): 24. mai var Def Leppard hovedattraksjonen da Trondheim Rockfæst gikk av stabelen på Trondheim torg. Forrige helg var det så Judas Priest sin tur til å headline en trønderfestival, da Trondheim Rockfestival ble arrangert ved Lerkendal.

Både navn og profil på de to festivalene er påfallende like, og nå melder Trønderbladet at det er duket for festivalkrig i Trøndelag.

I avisa hevder Kristian Digre i Trondheim Rockfestival at Trondheim Rockfæst er en «kopifestival».

Digre er bekymret for at to like festivaler arrangeres så tett opp mot hverandre, og tror det kan skape rockmetthet hos festivalpublikummet. Trondheim Rockfestival, som er en éndagsfestival, solgte i år 4000 billetter - halvparten av det arrangørene hadde håpet.

Festivalen satt igjen med røde tall.

- Jeg stusser veldig på hva Trondheim Rockfæst foretar seg når de lager en rein kopi av det jeg starta. En risiko er at det kan føre til en utarming av begge festivalene, sier Digre til avisa, og omtaler konkurrentens navnevalg som «fantasiløst».

Tidligere TNT-trommis og Rockfæst-arrangør Diesel Dahl fnyser av anklagene. Han mener en éndagersfestival ikke kan kalle seg for en festival.

- For det første så kan du sammeligne cv-en til Kristian Digre og meg. Jeg har drevet med rock i over 30 år. Jeg har arrangert forskjellige arrangement og gitt ut plater og så videre. Alle andre plasser i landet går en festival over flere dager. Jeg veit ikke hvem som har mest å tilføre Trondheim av oss og han, sier han til Trønderavisa.

BRÅK: Def Leppard skaper trøbbel i Trøndelag. Foto: Scanpix
BRÅK: Def Leppard skaper trøbbel i Trøndelag. Foto: Scanpix Vis mer
Trønderrockere krangler så busta fyker
<B>FÆST:</B>Diesel Dahl festivalkrangler.