Anmeldelse: Tora - «Tora»

Trøndersk «girl power»

Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt.

GITARHELT: Tora Dahle Aagård er allerede en snakkis i bluesmiljøet, men albumdebuten byr på mer enn blues. Foto: Ask Jacobsen
GITARHELT: Tora Dahle Aagård er allerede en snakkis i bluesmiljøet, men albumdebuten byr på mer enn blues. Foto: Ask Jacobsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINIALBUM: Bluesmiljøet i Norge er alltid ute etter «det neste håpet» og en - eller ei - som kan føre arven videre etter Knut Reiersrud, Vidar Busk og de andre gitarheltene.

Magnus Berg (22) er en av dem som har vist glimrende takter siden han var 14-15 år gammel, og de siste åra har det også dukket opp nye kvinnelige supertalenter. Og bluesmiljøet elsker dem!

De nye gitardamene

Gitarist Hedvig Mollestad har for lengst skapt seg et navn innenfor det utvidete jazzrock-begrepet. MK's Marvellous Medicine med låtskriver, gitarist og vokalist Marie Kristin Dale har ført an i den rocka bluessjangeren, og etter to ep-er er Tora, med låtskriver, gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård (25) fra Flatanger i Trøndelag i front, nå ute med debuten.

Minialbum

Det er riktignok «bare» et minalbum (åtte låter og snaut 24 minutter), men det er nok til å få demonstrert hva hun står for og hva som bor i henne. En god «showcase», altså. Det viser også at det kan være lurt å finslipe det hun er best på.

Det første som slår deg når du lytter til albumet er den store variasjonen i uttrykket - på godt og vondt. For - det er også ujevnt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer