Trøndersk roadmovie

Fredrik Skagens «Nattsug» er Norges 18. beste krimbok.

FREDRIK SKAGEN Foto: TOM E. ØSTHUUS
FREDRIK SKAGEN Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den allsidige forfatteren Fredrik Skagen, best kjent for sin serie om antihelten Morten Martens, sier at han regner «Nattsug» som sin best bok. Med rette. Thrilleren ble belønnet med Glassnøkkelen for beste nordiske kriminalroman i utgivelsesåret 1995, og har jevnlig dukket opp flere krimkåringer. Språket er effektivt i lange sekvenser med dramatiske dialoger.

En ytterligere attributt til «Nattsug» er den sveitsiske filmversjonen «Im sog der Nacht» som hadde verdenspremiere i Saarbrücken sist vinter. Også det med rette: Forbryterfortellingen «Nattsug» er som en litterær variant av kultfilmen «Thelma & Louise». Handlingen begynner fandenivoldsk og overstadig småmuntert med et kjærestepar og en selvmordskandidat på heisatur etter et kjapt lite brekk, et bankran i filialen på Heimdal.

Skjebnespiral Men en nagende tvil vokser hos Roger, selvmordskandidaten: Røpet de seg da Frank, eldstemann og anfører, i et kaotisk øyeblikk bjeffet «Hent Lisa!» i påhør av banksjefens datter? Den lille forsnakkelsen blir begynnelsen på en skjebnespiral der det ene feiltrinnet ubønnhørlig leder til det neste. På side 61 er Frank, Roger og Lisa mordere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer