Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tronen ledig - verdens styggeste er død

Nakenhunden Sam ble nesten 15, rakk å posere til 2006-kalender

(Dagbladet.no): Gladmelding til hundeeiere med firbente husvenner litt på siden av det tradisjonelle skjønnhetsarealet: tronen er ledig før neste kåring av verdens styggeste hund. Den enes død, den annens brød: den kinesiske nakenhunden Sam er avgått ved døden.

Han har vært ubestridt verdens styggeste hund tre år på rad. Hjertet sviktet like før 15-års dagen.

Sam fikk en enorm popularitet med egen fanklubb, gjesteopptredener i flere amerikanske tv-show og sin egen nettside www.samugliestdog.com med 40 millioner treff de første tre månedene.

Sam holdt hus i Santa Barbara i California sammen med matmor Susie Lockheed (53), eier av en skjønnhetssalong. Hun ble obs på de kinesiske nakenhundene fordi hun er allergisk mot pels. Sam var så stygg at et omplasseringssenter for hunder ikke greide å gi ham bort før Susie Lockheed dukket opp.

Og da hun hørte Jay Leno prate i sitt fjernsynsshow om den kuriøse konkurransen Verdens styggeste hund, ja da var Sams skjebne beseglet. Heldigvis foregikk kåringen på The Sonoma-Marin Fair i hjemstaten California. Sam hadde de fleste symptomer på skrantende helse og tålte ikke lange reiser.

Sam rakk ikke å bli med i en dokumentarfilm om verdens styggeste hunder, som skulle tas opp i disse dager og sendes på Discovery Channel. Men matmor rakk å lage ferdig en Sam-kalender for 2006 slik at minnet kan hedres til arvtakeren er klar juni neste år. www.samugliestdog.com overlever sin frontfigur.

VERDENS STYGGESTE Tronen ledig etter at Sam har abdisert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling