Helene Olafsen i «Norges nye megahit»:

Troner på toppen:
- Helt hinsides

Helene Olafsen troner nå på toppen av Spotifys norske topp 50-liste etter premieren på TV 2-programmet «Norges nye megahit».

TIL TOPPS: Helene Olafsen troner på toppen av den norske Spotify-lista. Bak henne er blant annet artister som Adele. Foto: Espen Solli / TV 2
TIL TOPPS: Helene Olafsen troner på toppen av den norske Spotify-lista. Bak henne er blant annet artister som Adele. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under lørdagens premiere på TV 2s storsatsing «Norges nye megahit» framførte Olafsen låta «Ludvig Daae». Fire dager etterpå har den inntatt topplasseringen på Spotifys norske topp 50-liste.

- Det er helt hinsides. Det er fryktelig gøy at historien om Ludvig Daae har gått hjem og treffer så mange, sier Olafsen til Dagbladet.

- Det er absurd, sier hun videre.

- Forventet du dette da programmet skulle starte?

- Det er ingen som kan forvente det. Det er ikke alle forunt å havne på den 1. plassen. Hvem som helst er ikke bak der heller. Det er Adele og gjengen, sier Olafsen.

RYKER: Det var Odd Magnus Williamson som røk ut av den første episoden av «Norges nye megahit». Video: TV2 Vis mer

- Stolt og glad

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen er også svært fornøyd med resultatet.

- Jeg er både stolt og glad og det er kjekt at vi har laget vår første nye megahit, sier Haldorsen til Dagbladet.

Haldorsen sier at målet med programmet var å skape nye megahiten. Men at de ikke turte å forvente det.

- Dette er et norsk nytt program laget fra bunnen av med en ide om å lage underholdning på tampen av året. Målet var å skape nye megahtiter. Forventingene var at vi får se. Jeg er spesielt glad. Jeg hadde et håp og et mål om at vi skulle klare å lage noen virale hiter, sier Haldorsen.

Hun sier programmet ikke har en forventning om å slå NRKs storsuksess «Maskorama».

- Men jeg er glad vi kommer gjennom lydmuren, sier Haldorsen.

Knust av «Maskorama»

I programmet skal seks kjendiser forsøke seg på å lage en hit, sammen med erfarne utøvere og produsenter.

En deltaker stemmes ut hver lørdag av seerne og dommere - for å gi plass til en ny deltaker. I første program lørdag måtte Odd-Magnus Williamson forlate konkurransen, og inn kom TikTok-stjerna Oscar Westerlin.

Blant årets deltakere er Helene Olafsen, Caroline Berg Eriksen, Einar Nilsson og Maria Stavang.

«Norges nye megahit» hadde samlet et seertall på 297 000 seere for lørdagens sending. 100 000 av disse så programmet lineært, noe som gir en andel på 16,2 prosent i aldersgruppen 10-79 år.

Da «Norges nye megahit» hadde premiere lørdag var det i direkte konkurranse med «Maskorama» på NRK.

Lørdag fikk 1 195 000 seere med seg «Maskorama», noe som ga de høyeste seertallene så langt i sesongen. 1 083 000 seere fikk med seg programmet lineært, og det gir en andel på hele 74 prosent.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sa til Kampanje mandag at hun er fornøyd med tallene for «Norges nye megahit».

- Dette er virkelig godkjent. Dette er et helt nytt konsept vi har laget fra bunnen av, som kommer på sent på i sesongen og som går mot det umulige, sa Haldorsen til Kampanje.

KNUSTE TV 2: Helga «Norges nye megahit» hadde premiere, ble den knust av «Maskorama» på seertall. Sistnevnte fikk over 1,1 millioner seere. Foto: Tonje Bergmo / NRK
KNUSTE TV 2: Helga «Norges nye megahit» hadde premiere, ble den knust av «Maskorama» på seertall. Sistnevnte fikk over 1,1 millioner seere. Foto: Tonje Bergmo / NRK Vis mer

Terningkast to

Stian «Staysman» Thorbjørnsen har vært med på å skrive «Ludvig Daae»

Da Olafsen framførte låta ble den ikke tatt godt i mot av Dagbladets anmelder Øyvind Rønning, som ga den terningkast to.

- Den varer i snaut to minutter, og det er i snaueste laget også for en «hit». Det blir bare «billig», dette. Og like tullete som en gjennomsnittlig Staysman-låt, skrev Rønning.

Helene Olafsen velger å ikke legge for mye i anmeldelsen, og fokuserer mer på at låta har blitt så populær.

- Jeg synes det er desto gøyere at låta blir så populær, sier Olafsen.

Haldorsen legger heller ikke mye fokus på anmeldelsen.

- Folk må få ha sin mening, jeg er helt rolig på det, sier Haldorsen.

STORSATSING: I TV 2s nye storsatsing deltar Maria Stavang, Einar Nilsson, Helene Olafsen, Oscar Westerlin, Abubakar Hussain og Caroline Berg Eriksen. Foto: Espen Solli / TV 2
STORSATSING: I TV 2s nye storsatsing deltar Maria Stavang, Einar Nilsson, Helene Olafsen, Oscar Westerlin, Abubakar Hussain og Caroline Berg Eriksen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Raste

«Norges nye megahit» fikk kraftig kritikk fra artist Maria Mena i oktober.

I en Instagram-story fra oktober påpekte hun at «det nesten ikke finnes TV-programmer lenger der musikere får vist fram ny musikk, uten å danse rumba, melke kuer eller joine militæret for å få nok oppmerksomhet rundt egen person til at man kan hinte om ny musikk eller en turnéliste».

Videre skrev hun at hun også er glad i reality, men at «mulighetene for en norsk artist til å få promotert musikken sin på TV i disse dager er stusslige».

Kathrine Haldorsen svarte da at hun var uenig i kritikken.

– Det er vel få kanaler som har så mange utstillingsvinduer for norsk musikk som TV 2. «Hver gang vi møtes», «The Voice», «Allsang på grensen», og ikke minst «God morgen Norge» som jevnlig slipper kjente og ukjente artister til med ny musikk. Derfor står vi veldig godt i at «Norges nye megahit» er et litt annet musikkprogram hvor kjente personer sammen med noen av landets beste artister og produsenter skal de prøve å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage, skrev Haldorsen i en sms til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer