Tronsmo nekter å godta Entras oppsigelse

Forteller eiendomsgiganten Entra hvor skapet skal stå.

KJEMPER VIDERE: Tronsmo gir seg ikke, og tar opp kampen mot eiendomsgiganten Entra. Her fra butikkens 40-års feiring, hvor irske Brian Larosche spilte naken. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
KJEMPER VIDERE: Tronsmo gir seg ikke, og tar opp kampen mot eiendomsgiganten Entra. Her fra butikkens 40-års feiring, hvor irske Brian Larosche spilte naken. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et brev til Entra, som Dagbladet har fått innsikt i, avviser Tronsmo oppsigelse av leiekontrakten. 

Tidligere denne måneden ble det klart at eiendomsselskapet Entra sier opp leieavtalen med bokhandleren Tronsmo på Tullinløkka i Oslo, for å rive bygget og føre opp et stortstilt byggeprosjekt forespeilet Universitetet i Oslo.

Fristen for å bestride utkastelsen er 11. april.

Godtar ikke oppsigelse Tronsmo har havnet på lister over verdens beste uavhengige bokhandlere, og en rekke offentlige personer har tatt til orde for å bevare butikken. 

Bokhandleren varsler nå Entra at de ikke godtar oppsigelsen. 

«Etter vår oppfatning er ikke oppsigelsen saklig begrunnet, og den er egnet til å påføre oss skade uten grunn» heter det i brevet. 

Kastes på gata - Vi gjør dette for å vinne tid. Det er ikke riktig å si opp folk fordi man bare håper å kunne rive en gård. På Tullinløkka i Oslo er det ikke særlig sannsynlig at man får rive bygårder, sier styreleder i Tronsmo Bjørn Smith-Simonsen. 

«Dersom vi godtar utkastelsen, vil det, gitt at Entra ikke får innvilget rivetillatelse, kunne medføre at vi uten grunn påføres betydelige utgifter til å lete etter nye lokaler og i verste fall blir sittende med en ny, meget dyrere, leiekontrakt», skriver Tronsmo videre i brevet til Entra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer