Tronsmo reddet - foreløpig

Bokhandelen får forlenget leiekontrakt.

ETT ÅR TIL: Et kompromiss mellom bokhandelen og eierene Entra gir Tronsmo pusterom på et år til. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet
ETT ÅR TIL: Et kompromiss mellom bokhandelen og eierene Entra gir Tronsmo pusterom på et år til. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den uavhengige bokhandelen Tronsmo får forlenget leiekontrakten på Tullinløkka i Oslo med inntil ett år.

- Et kompromiss Eiendomsselskapet Entra eier bygningen og vil rive den. Ifølge den opprinnelige avtalen skulle bokhandelen ut av bygningen innen 1. august.

Tronsmo har inngått et kompromiss med utvidet leietid.

- I den nye avtalen står det at vi må ut senest fire uker etter at bystyret vedtar omreguleringsplanen for området. Men den nye planen skal ikke behandles i bystyret før til høsten, så i beste fall har vi inntil ett år på oss, sier styreleder Bjørn Smith-Simonsen i Tronsmo bokhandel til Dagsavisen.

Stort engasjement Saken førte til stort oppstyr og engasjement da utkastelsesavgjørelsen kom tidligere i år. Oslos byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), har vist til at Tronsmo er en «velrenommert og viktig kulturaktør i Oslo» og at han og resten av byrådet derfor er interessert i å hjelpe bokhandelen.

Kommunen har bedt Boligbygg, Omsorgsbygg og Undervisningsbygg om å søke etter egnede lokaler på vegne av Tronsmo.

Smith-Simonsen opplyser at Tronsmo har lett etter nye lokaler i fem-seks år, helt siden første gang det ble snakk om å omregulere Tullinløkka. Han peker på at potensielle lokaler enten har for dårlig beliggenhet, eller at prisen er for høy. Målet er å finne nye lokaler i nærheten av stedet hvor butikken ligger i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.