Tror Clapton vil tape rettssaken fordi han er utlending

Krever én mill. av norsk nattklubb.

TIL RETTSSAK: Eric Clapton saksøker en Bergens-klubb for én million kroner for urettmessig bruk av et bilde. Advokatene hans mener klubben har brutt åndsverkloven. Foto: SCANPIX / AP /Charles Rex Arbogast
TIL RETTSSAK: Eric Clapton saksøker en Bergens-klubb for én million kroner for urettmessig bruk av et bilde. Advokatene hans mener klubben har brutt åndsverkloven. Foto: SCANPIX / AP /Charles Rex Arbogast Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Torsdag skrev Dagbladet.no at Eric Clapton saksøker Bergens-nattklubben Ricks for én million kroner, for urettmessig bruk av et bilde i en avisannonse.Claptons advokater hevder i stevningen at bildebruken var et brudd på den norske åndsverkloven.

Gjelder bare nordmennMen det er én hake ved det. Åndsverkloven gjelder i utgangspunktet bare for nordmenn. Det var konklusjonen i en lignende rettssak i Hålogaland lagmannsrett, der dommen falt 23. januar i år.

The Arctic Challenge (TAC) og den amerikanske snowboarderen Andy Finch krevde erstatning for urettmessig bruk av et bilde av Finch i OL-søknaden til Tromsø 2018. Finch tapte saken både i tingretten og lagmannsretten, etter at retten slo fast at åndsverkloven ikke gjaldt for ham, som utlending. Dermed ble saken et spørsmål om såkalt ulovfestet personvern, hvor retten foretok en interesseavveining til fordel for Tromsø 2018.

- Hadde han vært norsk, hadde åndsverkloven spilt inn, sier Finch' advokat Joakim Marstrander til Dagbladet.no.

Han viser til en lignende sak han jobbet med i 2007, da Terje Håkonsen ble tilkjent 240 000 kroner av DnB Nor eiendom etter at selskapet uten samtykke brukte et utøverbilde av ham på forsiden av et reklamebilag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer