Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tror de ble holdt mot sin vilje

Komiker vitnet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagen etter å ha kommet for sent til rettsmøte møtte Michael Jackson endelig opp i tide.

Støttet av livvakter møtte Jackson opp på rettssakens 17. dag. Ifølge AP virket humøret til popkongen svært mye bedre enn i går, men det virket som om ryggen plaget ham veldig.

- Jeg har det veldig vondt, svarte Jackson da journalistene spurte hvordan han hadde det.

-Moren ikke grådig

I dag var det komikeren Louise Palanker som vitnet. Palanker hjalp den misbrukte 15-åringen og hans familie da gutten slåss mot kreften.

Ifølge CNN fortalte hun i retten at moren til den misbrukte ikke hadde presset henne for penger, noe det tidligere har blitt spekulert i. Jacksons advokater har tidligere antydet at moren til gutten er grådig og gjør dette kun for penger.

I tillegg skal Palanker ha sagt at etter en dokumentar, sendt på ABC i 2003, hvor Jackson skal  ha holdt gutten i hånden, fikk hun en hysterisk telefon fra moren. Moren advarte om at telefonsamtalen kunne være tapet.

- Jeg trodde de ble holdt mot sin vilje. Hun sa at menneskene rundt henne var farlige, sa Palanker fra vitneboksen.

Ærlig ansikt

Forsvarerene skal ha antydet at anklagerene, hans mor og hans to søsken skal ha blitt holdt på Jacksons ranch, Neverland, mot deres vilje.

Vitnet fortalte at moren ikke sa hvor hun ringte fra eller hvilke mennesker hun mente var farlige.

Palanker skal ha hatt god kontakt med familien i lang tid. Både rundt guttens kreftsykdom og i tiden tundt kreftsykdommen. 

- Han har et ærlig ansikt, selv om folk ikke vil ha det til at han er det, sa hun i dag, og refererte til den nå 15-år gamle gutten.

Ga penger

Komikeren skal ha møtt anklageren og hans familie sommeren 1999. I juni 2000, da gutten ble diagnosert med kreft, begynte hun å besøke han på sykehuset opptil tre ganger i uken.

Hun bestemte seg for å gi familien 10 000 dollar, slik at faren kunne ta seg fri fra jobben og være med sønnen på sykehuset.

Etter det spurte faren om penger ved flere anledninger og sa at familien ikke klarte seg. Hun bestemmte seg da for å gi 10 000 dollar en gang til, samtidig som hun fortalte familien at det var siste gang. Faren skal angivelig da ikke ha gitt seg.

- Det virket ikke som om han hørte meg, sa hun i dag.

I tillegg til disse to beløpene ga hun penger til en innsamlingsaksjon. Hun samlet inn penger til kreftforskning og avholdt flere samlinger. Palanker fortalte at moren ikke var med på noen av samlingene.

Godt humør: Michael Jackson kom sammen med broren, Jackie, og livvaketen til dagens rettsmøte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!