HAR TRUA: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett selv tror ikke de ryker ut av Eurovision-semifinalen som avholdes i kveld. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
HAR TRUA: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett selv tror ikke de ryker ut av Eurovision-semifinalen som avholdes i kveld. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Tror de går videre til Eurovision-finalen

- Jeg tror. Og håper.

WIEN (Dagbladet): Om bare få timer står Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) på Eurovision-scenen, Wiener Stadthalle, i Wien.

Det har de gjort noen ganger før på flere generalprøver - men i kveld er det alvor.

Det er da det avgjøres hvem det europeiske folket har tro på, og hvilke lands bidrag som går videre til hovedfinalen lørdag kveld.

Tirsdag kveld gikk den første delfinalen av stabelen i Wien. Da røk både Danmark og Finland ut. Scarlett og Mørland tror ikke det skjer med dem.

- Jeg håper. Og tror, sier Mørland når Dagbladet møter duoen i arena-korridorene like før de skal opp på scenen torsdag.

- Jeg tror. Vi har trua, sier Scarlett.

- «Alle» tror på oss President i den norske MGP-klubben Morten Thomassen er sikker på at det norske bidraget blir stemt videre til hovedfinalen.

- Definitivt. Vi har så bra låt, og «alle» tror på oss, sier han til Dagbladet.

Avtroppende MGP-general Vivi Stenberg tør ikke være helt sikker.

- Jeg tør ikke være bombastisk, men alle signaler tyder på at det skal gå bra, sier hun.

De fleste ekspertene Dagbladet har snakka med har gitt uttrykk for at det er liten sjanse for at Norge ikke blir stemt videre i kveld. På bookmakernes lister ligger Norge på åttendeplass totalt, bak land som Sverige og Russland.

Da Dagbladet snakka med den svenske avisa Expressens MGP-ekspert Anders Nunstad nevnte han Norge i sin topp tre-liste.

- Norge, Sverige og Aserbajdsjan, svarte han kontant.

I bedre form enn i går Mens Sveriges deltaker Måns Zelmerlöw har vært sliten, og har hatt problemer med stemmen de siste dagene, har ikke Norges representanter hatt de store helse-problemene.

De kjenner likevel på kroppen at det er slitsomt å være i Eurovision-bobla.

- Formen er faktisk veldig bra, sier Scarlett.

- Den er bedre enn i går. Da var jeg ikke helt hundre prosent, så det var deilig å våkne opp i dag tidlig. Jeg har vært litt anspent i halsen, men nå er det veldig bra, sier Mørland.

- Er dere slitne etter generalprøvene?

- Nei, sier Scarlett.

- Jeg syns egentlig det er fint at det er publikum med hver gang, for da blir man vant til det også, sier han.

- Begynner dere å bli lei av låta?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har levd med denne låta i fem, seks år nå, og har sunget den en del ganger. Det er noen låter som er sånn, som man ikke blir lei av, sier Mørland om sin selvkomponerte låt.

- For min del så har den vokst mer på meg etterhvert. Det har tatt tid. Vi hadde ikke kjent hverandre så lenge da vi sto på scenen i Norge, så det har vært en prosess. Vi har blitt mer enhetlig, sier Scarlett, før Mørland legger til:

- Vi har vokst veldig sammen, som en duo. Vi har blitt godt kjent fort. Vi har vært gjennom mye sammen, og har opplevd mye sammen. Da blir man godt kjent.

• Følg Dagbladet.no for oppdateringer under delfinalen i Eurovision, og hva resultatet blir, utover kvelden.