Tror dere får slutte å møtes på denne måten...

«Hver gang vi møtes» var en tv-hit. Som konsertkonsept er det lite å skryte av.

HITPARADE: Til tross for mange flotte hits som «Sommerfugge» i vinterland, «Dum og deilig» og «Fryd». Halvdan Sivertsen, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Øyvind «Vinni»  Sauvik og Elvira Nikolaisen er fine folk på tv, men ikke sammen på cd og scene. Foto: Hans Arne Vedlog
HITPARADE: Til tross for mange flotte hits som «Sommerfugge» i vinterland, «Dum og deilig» og «Fryd». Halvdan Sivertsen, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Øyvind «Vinni» Sauvik og Elvira Nikolaisen er fine folk på tv, men ikke sammen på cd og scene. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Det var entusiastiske Norwegian Wood som svært gjerne ville ha de sju, Halvdan Sivertsen, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Anne Grete Preus, Øyvind «Vinni»  Sauvik og Elvira Nikolaisen, fra vinterens serie på TV2 til åpninga av årets Norwegian Wood-festival.

En god tanke og et sett artister som passer fint inn mot kvelden, som skal toppes med den voksne, velkledde rockeren Bryan Ferry.

Men det ble en veldig underlig konsert - en fragmentert forestilling som ikke helt hang sammen.

Dårlig scenekonsept Det fins mange eksempler på at man ikke uten videre kan transformere kultur/underholdnings-uttrykk over i andre formater. «Hver gang vi møtes» er noe av det hjerteligste som er blitt vist på tv, der både musikk og artister ble ivaretatt på beste måte.

Men passer det på cd og på scene? Nei.

Cd-en med alle låtene, som ble lansert tidligere i vår, fungerte bare sånn delvis. Et par-tre versjoner med «Vinni», som sjarmtrollet med særs gode tolkninger, kunne ikke redde prosjektet.

Så til konserten i går:

Det ble en forestilling med forskjellige nummere som ikke hang sammen. Artistene kom inn på samlebånd, én og én - to og to, for å forsvinne, og dukke opp igjen.

Bleke skygger Det begynte fint, da. Med «Vinni» som sang «God morgen, Norge» med ordene «sola skinner over Frognerparken», noe som var helt korrekt. Så kom Øystein Dolmen inn og sang med.

Deretter var det Bertine Zetlitz og Elvira Nikolaisen som sang Anne Grete Preus? «Fryd» - en av hennes aller beste sanger, som manglet det meste av originalen.

Preus var ikke med grunnet sykdom.

Så kom herrene Halvdan Sivertsen og Jan Eggum med «Levende lyd». Det var de to erfarne artistene som pratet og fikk publikum mest med seg.

Blir tv-konsert Men i stedet for å binde forestillingen sammen på en mer nær og naturlig, fortonet konserten seg som evig ørkenvandring, ut og inn på scenen.

Ikke lett å få et slikt konsept til å fungere. TV2 var der med kameraene, så et stramt klippet tv-show vil nok fungere med et knippe så fine og folkekjære artister.

Etter en koselig, men tann- og retningsløs og forvirrende forestilling avsluttet de med «Dum og deilig» med alle artistene på scenen.Klikk for innhold

TIMBUKTU: Den svenske rapperen Timbuktu var i Frognerbadet og fikk med seg vennen Vinni og resten av «Hver gang vi møtes»-gjengen. Foto: Lars Eivind Bones.
TIMBUKTU: Den svenske rapperen Timbuktu var i Frognerbadet og fikk med seg vennen Vinni og resten av «Hver gang vi møtes»-gjengen. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer