ALT HÅP IKKE UTE: Men hva det vil innebære om Hovefestivalen blir britisk, er fremdeles uklart. Foto: EIRIK HELLAND URKE
ALT HÅP IKKE UTE: Men hva det vil innebære om Hovefestivalen blir britisk, er fremdeles uklart. Foto: EIRIK HELLAND URKEVis mer

Tror det blir Hove også til neste år

Britiske eiere kan komme til Arendal.

(Dagbladet.no): Hovefestivalen AS er konkurs, men hverken eiere eller Arendal kommune har gitt opp at det kan bli festival også sommeren 2009.

Som Dagbladet.no avslørte i forrige uke, var Toffen Gunnufsen & co. helt til det siste i samtaler med britiske Festival republic om å investere. Disse samtalene førte ikke fram, men nå er håpet at britene kan overta eierskapet til Hove.

- Vi har jobbet seriøst og lenge med dette. Men prosessen har tatt veldig lang tid, særlig med tanke på at det både er norske og utenlandske lover som man må ta hensyn til. Vi kom ikke i mål, sier daglig leder Morten Sandberg til Dagbladet.no.

Vil fortsette samtaler
Det britiske gigantselskapet Festival republic står blant annet som arrangør av Leeds- og Reading-festivalene i England, og har eierinteresser i Glastonbury og lokalet London Astoria.

Festival republic eies av giganten Live Nation, og drives av direktør Melvin Benn. Han sendte i formiddag ut følgende pressemelding:

«Det er veldig trist å se at selskapet som var ansvarlig for Hovefestivalen gå under. Jeg har jobbet med dem i en måned i et forsøk på å redde dem, men vi rakk dessverre ikke tidsfristen skattemyndighetene hadde satt.

Men festivalen er større enn bare dette selskapet, og jeg vil nå diskutere med ordføreren i Arendal for å se om det er noen måte å redde festivalen på. Jeg håper veldig, veldig sterkt at vi ikke bare kan sikre at det blir festival til neste år, men også at den skal bli enda større og bedre enn i år.

Jeg vil diskutere med Hovefestivalens stab hvordan vi kan få dette til.»

Sint på Skatt Sør
Arendal kommune har tidligere vært sjenerøse med støtten til Hovefestivalen, og ordfører Torill Rolstad-Larsen utelukker ikke at de også vil være rundhåndede med en eventuell britisk eier.

Hun tror uansett på at det blir festival også til neste år.

- Vi har ikke diskutert det ennå om det stiller seg annerledes med en utenlandsk eier. Jeg er imidlertid opptatt av at vi må se dette i lys av alt vi får igjen - omdømmemessig og på andre måter, sier Rolstad-Larsen.

Hun er både trist og litt irritert over at Hovefestivalen gikk konkurs i dag.

- Jeg synes det er helt uhørt at det er et statlig foretak som slår dem konkurs. Jeg hadde jo sendt brev og bedt dem også om å bli med på en akkord.

- Fra 2008 til 2009 hadde festivalen tatt mange grep for å få økonomien på rett kjøl, blant annet ville de redusere med én dag og booke færre band. Det er veldig trist at de ikke fikk bevise at de ville greie dette, sier ordføreren.

Får pengene tilbake
Det var solgt billetter for et par hundre tusen kroner til årets festival.

Disse vil bli tilbakebetalt til forbrukerne, ifølge Billettservice.

- Pengene står på konto hos oss, og det er ikke overført noen midler til Hovefestivalen. Vi er av den oppfatningen at disse pengene tilhører forbrukerne, og således ikke overføres til konkursboet, sier Orseth til Fvn.no.