Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tror folk er gått lei oss

Nå tar Ylvis pause.

HAR MANGE TILBUD: Men Bård og Vegard Ylvisåker vet fortsatt ikke hva de skal gjøre til neste år. Etter et hektisk år tar de nå en pust i bakken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HAR MANGE TILBUD: Men Bård og Vegard Ylvisåker vet fortsatt ikke hva de skal gjøre til neste år. Etter et hektisk år tar de nå en pust i bakken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Da Bård og Vegard Ylvisåker i kveld gikk av scenen på Folketeateret foran 1400 jublende publikummere etter høstens siste «I kveld med Ylvis Live» er de i en helt spesiell situasjon:

For første gang har de verken noe nytt sceneshow eller andre planer å stupe inn i etter juleferien.

På toppen av sin karriere, etter et hektisk år med den internasjonale suksessen til «The Fox» og med tilbud og muligheter de bare kunne drømme om for halvannet år siden, aner Ylvis rett og slett ikke hva de skal finne på.

Pust i bakken - Vi har med vilje bestemt oss for å ta litt pust i bakken. Vi skal gjøre UNICEF-showet, og så kan det bli en og annen konsert. Men utover det er det deilig å kunne si at vi ikke har noen konkrete planer, sier brødrene til Dagbladet.

- Så det er en viss fare for at det kan ta lang tid før folk ser noe til dere igjen?

- Det er jo ingen fare, da. Jeg tenker at folk er gått lei oss nå. Det sto voldsomt på en periode. Men det er kanskje bare jeg som føler det sånn? sier Bård.

- Du kan ikke spise sjokoladepudding hver dag, vet du. Da blir det ikke noe godt, legger Vegard til.

- Hvor lang tid kan det gå?

- 2018? Neida, vi skal jobbe vi, for til manges fortvilelse elsker vi å jobbe. Men først må vi finne ut av hva vil skal jobbe med. Istedet for å løpe etter en eller annen kontrakt skal vi skal sette oss ned i et bitte lite rom, med den ene eller de to vi stoler på, og finne ut hva vi selv har mest lyst til å gjøre.

- Det kan være alt fra dukketeater til dokumentarfilm om hai, hvis det er det vi synes er morsomt, sier Bård.

- Revesangen har åpnet for muligheter det hadde vært vanskelig å få til før. Det er lett å bli smigret av tilbud, og når det kommer noe fra USA tenker man umiddelbart at «herregud, det må vi gjøre». Men først må du sette deg ned og tenke: Hva innebærer det egentlig? For meg, for livet mitt? Og på hvordan folk vil oppfatte oss? Vi er opptatt av å forvalte den oppmerksomheten vi har fått, på en god måte, sier Vegard.

- Jeg tror egentlig ikke det blir dukketeater, legger han tankefullt til.

Lettet over suksessen «I kveld med Ylvis Live» er brødreparets fjerde talkshow, deres åttende programserie på TVNorge, den første som er direktesendt, og en stor suksess med jevnt 100 000 flere seere enn de hadde i 2013, 40 prosent markedsandel i målgruppa 15-50 år, 15 000 solgte billetter og smekk fullt hus i Folketeateret i Oslo hver tirsdag kveld.

I kveld ble sesongen rundet av, blant annet med den Harald Zwart-regisserte musikkvideoen til Ylvis' siste samarbeidslåt med Stargate - den femte i rekken - «Intolerant».

- Du må ikke framstille det som skryt, men vi er veldig glad for at det har gått så bra. Det er skummelt å gå fra 230 publikummere i et tv-studio til 1400 i Folketeateret, sier Bård.

- Vi hadde helt angst. Vi tenkte at om vi ikke fylte hele salen kunne vi i det minste få folk på setene i den nedre delen. Så har vi for første gang opplevd å ikke få inn våre egne folk på gjesteliste, for da ville vi brutt brannforskriftene, sier broren.

- Det er ikke fristende å bare ta helt fri noen år?

- Eh, jo. Men det kan man jo ikke gjøre. Man må betale for seg, man må ha en jobb. Folk skal ha til salt i grøten. Det er to vanlige misforståelser om folk som har blitt berømte eller anerkjente for noe: Det ene er at de bare kan slutte å jobbe fordi de har tjent så mye penger, og det andre er at de bare jobber for å tjene penger. Men man tjener ikke så mye penger, og man elsker å jobbe, sier Bård Ylvisåker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling