Lise Myhre er klar med ny Nemi-julebok.

- Tror ikke jeg tegner Nemi om 20 år

Det er snart 20 år siden Lise Myhre startet å tegne Nemi. 

20 år: Lise Myhre har figurert med Nemi på den norske tegneseriehimmelen i snart 20 år. 5.000 striper om den svartkledde heltinnen har det blitt. Her på tegneserieforretningen Tronsmo i Oslo, med hennes største inspirator Charlie Christensens "Arne And". Foto: Endre Vellene
20 år: Lise Myhre har figurert med Nemi på den norske tegneseriehimmelen i snart 20 år. 5.000 striper om den svartkledde heltinnen har det blitt. Her på tegneserieforretningen Tronsmo i Oslo, med hennes største inspirator Charlie Christensens "Arne And". Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lise Myhre er aktuell med stor julebok med alltid svartkledde Nemi. Hun kan samtidig feire at det snart er 20 år siden hun startet opp som leverandør av Nemi-visdom.

- Det aller viktigste med Nemi, er kanskje alt hun har formidlet om annerledeshet. At det skal være lov til å være seg selv uansett legning, hudfarge eller klesstil. Folk identifiserer seg med henne, og det er rørende når folk sier til meg at de føler at Nemi er som en venn, sier Lise Myhre.

I disse dager nærmer det seg 20 år siden en liten, svartkledd skikkelse tok form i enden av blyanten hennes. Et vesen med sotete øyne som stadig tiltrekker seg nye lesere, i all sin gotiske prakt.

- Da jeg presenterte henne for redaktøren min første gang, sa han: «Fint, men jeg tror kanskje dette vil appellere til 20 stykker. La oss prøve å trykke det likevel».

Resten er historie. Nemi ble en av de aller største tegneseriesuksessene i Norge.

- Jeg er ikke klar til å slippe henne helt enda. Men jeg tror ikke jeg kommer til å tegne Nemi-striper om 20 år. Jeg har andre fortellinger som også presser seg fram og som jeg har lyst til å fortelle, sier Myhre på tampen av 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer