- Tror ikke publikum ville likt å se meg i en nakenscene

Game of Thrones-stjerne i Norge.

(Dagbladet): - Det er jo et av de største komplimentene du kan få, det at et selskap som HBO setter så stor lit til deg. Da begynner du å forstå at du virkelig har noe, sier John Bradley (25) til Dagbladet.

Han var ennå ikke ferdig på teaterskolen i Manchester da han fikk rollen som Samwell Tarly i den enormt populære fantasyserien «Game of Thrones».

Nå er han i Norge i forbindelse med åpningen av Game of Thrones-utstillingen - en fem dager lang utstilling av klær og rekvisitter fra serien, i Posthallen i Oslo.

En virkelig bra fyr
For de uinvidde - Sam er en av de såkalte nattevaktene på muren som skiller de sju kongedømmene i Westeros fra de ville nordområdene. Han blir raskt bestevenn med hovedfiguren Jon Snow, men i motsetning til den slagkraftige Snow, er Tarly en nokså pysete og klumsete fyr. Han har heller ikke de beste fysiske forutsetningene for å lykkes som kriger, og blir mobbet en del av de andre på muren.

- Sam har hatt et veldig vanskelig liv, han blir latterliggjort mye, og han ser på livet som en kamp. Men sett under ett, er han en virkelig bra fyr. Og etter at han traff Gilly og babyen, har han funnet noe helt nytt å leve for, sier Bradley og viser til den unge jenta og babyen hennes, som han reddet i forrige sesong.

- Han har ikke noe ondt i seg, og vil ikke noe annet enn å være lykkelig. Å være ham, er som å ta ferie fra alt som er uhyggelig i verden, sier han.

Nakenscener
Kanskje en litt uventet uttalelse fra en skuespiller i en av de mest brutale og voldelige seriene som har vært vist på tv. Men Bradley har flere ganger omtalt Sam som seriens «comic relief».

- Jeg tror virkelig det er behov for en slik person, i en serie som er så mørk og voldelig store deler av tida, sier han.

- «Game of Thrones» er også kjent for mye sex og nakenhet. Hvordan stiller du deg til å spille i en slik scene?

- Haha! Det spiller ingen rolle hva jeg synes. Jeg tror ikke publikum ville vært så glade for å se meg slik, utbryter han.

- Hvis Sam kommer inn en dag og er naken, uten at det tilfører scenen noe, så ville jeg nok hatt noen motforestillinger. Men hvis scenen rettferdiggjør en naken Sam, ville jeg ikke argumentert mot det, sier han.

- Jeg kan ikke love at det skjer, men jeg kan heller ikke love publikum at de aldri vil oppleve det.

• Se mer av intervjuet med John Bradley i videoen over.

Vil takke fansen
«Game of Thrones: The Exhibition» har turnert rundt i USA, samt Mexico City, før den kom til Oslo i dag. Bare én annen europeisk by får besøk, nærmere bestemt Belfast.

Utstillingen er gratis, og åpen for publikum i fem dager.

- Det startet med at HBO Canada ba om å få låne noen kostymer for å lage en liten utstilling. Da vi så den enorme interessen det var for den, bestemte vi oss for å lage en større utstillingsturné. Jeg tror ikke det er noen som har så lidenskapelige og lojale fans som oss, og vi ville gjøre noe for å feire dem, sier Elana Loewenthal, markedsdirektør i HBO Inc.

Den største attraksjonen på utstillingen er nok virtual reality-brillene Oculus Rift, som lar deg oppleve hvordan det er å ta den skranglete heisen opp og spasere en tur på muren, der du får panorama-utsikt over fantasiuniverset Westeros.

Se Dagbladet og Pressfires test av mur-vandringen her.