- Tror ikke vi var flinke nok

Møt det første utstemte paret fra «Fagerstrand».

(Dagbladet.no): På Nesodden utenfor Oslo har 12 par fått i oppgave å bygge et hus fra grunnen. De er de nye fjesene i TV2s realitysatsing «Fagerstrand».

Fikk åtte dager

Hver uke stemmer deltakerne selv et oppussingspar ut av serien og i mai står vi igjen to finalepar der det ene til slutt vinner boligen til en verdi av tre millioner kroner. Den boligen har flere av deltakerne allerede begynt å drømme om. Men for David og Maria ble det ikke mer enn åtte dager på Fagerstrand.

- Det var mange som så for seg premien allerede, men det var fjernt for oss, sier utstemte David Jebsen Bråten (24). Sammen med Maria Anmarkrud (26) ble de første par ut, og selv tror de grunnen var at de ikke kunne noe om husbygging.

- Overhodet ikke! Det var kanskje derfor vi ble plukket ut til å være med på programmet også, det blir god TV av sånt, sier David, som tok hele utstemmingen med et smil og forteller at de nok var av dem som tok det lettest av alle.

Lager allianser

Parene bor i brakker rundt tomta og samarbeider om å bygge huset, som foreløpig bare er en grunnmur. Første ukesoppdrag har vært å gjøre ferdig reisverket til huset. Snekkeren Espen Karlsen er med dem som veileder gjennom hele serien. Og allerede har deltakerne laget avtaler seg i mellom.

- Vi havnet utenfor en allianse, forteller David, som også tror det kan ha vært grunnen til at de to ikke kom seg videre. For alliansene var igang allerede før programstart, under de første intervjuene.

VANT IKKE HUS: Tre millioner er premien verdt i «Fagerstrand». Det er ifølge TV2 den største premien noensinne i et norsk realityshow. Foto: TV2
VANT IKKE HUS: Tre millioner er premien verdt i «Fagerstrand». Det er ifølge TV2 den største premien noensinne i et norsk realityshow. Foto: TV2 Vis mer

«Fagerstrand» går hver mandag og torsdag kl 20.00 til 21.00 i tolv uker utover vinteren og våren på TV 2. Hver fredag møter du de utstemte parene på Dagbladet.no klokka 13.00.