- Tror jeg har en hit

Margaret Berger (18) tror hennes låt «Real Good Day» kan bli en hit når det nye «Idol»-albumet slippes 26. april.

- «Real Good Day» er veldig meg, sier Margaret. Hennes bidrag er én av 11 låter.

Om lag halvparten av «Idol»-finalistene har hittil spilt inn sine låtvalg i Amadeus platestudio, der produsentene Stein Berge Svendsen og Jazz Black regjerer på vegne av plateselskapet BMG.

- Rock'n'roll

Det vil i år bli bare nye låter på «Idol»-albumet. De er skrevet av profesjonelle låtskrivere fra Norge og Europa for øvrig.

- Hver av oss kunne velge blant 10- 12 låter som plateselskapet mente passet personligheten til hver enkelt. Sjøl var jeg ikke i tvil. «Real Good Day» skilte seg ut med en gang, sier Margaret.

- Hvordan da?

- Det er en rockelåt med litt fart i. Det vil si, versene er gammeldags rock'n'roll. Refrenget er litt annerledes, men definitivt fengende. Jeg er godt fornøyd med resultatet, sier Margaret.

«Idol»-finalisten har hørt noen av de øvrige låtene som er ferdig innspilt, og synes det høres spennende ut:

- Vi er alle forskjellige «idoler». Alle har valgt riktig låt for sin egen personlighet, mener Margaret.

- Så vidt jeg vet, er det bare Maria som bidrar med en delvis egenkomponert låt. Ingen synger coverlåter. Nesten alle har valgt nye låter som BMG tilbyr, sier Margaret.

Nærmere 70000 kjøpte fjorårets «Idol»-album. Det fremste bidraget var nok Kurt Nilsens egenskrevne låt, «Wedding's Off», som ble en radiohit.

Radiohit

Kurt inkluderte for øvrig låten på sitt eget album, «I», noen måneder seinere.

Margaret Berger har lyttet en del til fjorårets «Idol»-album. Hun mener nivået ble litt for sprikende:

- I år tror jeg låtvalgene er riktigere og lydbildet enda bedre. Her blir det mange spennende låter, lover Margaret.

Den utslåtte finalisten Roald Haarr har også vært i studio.

- Jeg fant fort fram til den låten jeg ville synge, og er veldig godt fornøyd. Jeg valgte en fengende poplåt med 80-tallspreg, sier Roald. Også Anh Vu og Øystein Grønnevik har vært i studio og levert sine bidrag.

Når «Idol»-plata slippes, er det fire deltakere igjen.

I STUDIO: «Real Good Day» er Margaret Bergers bidrag på det nye «Idol»-albumet, som kommer 26. april. Fjorårets samlealbum solgte nærmere 70000 eksemplarer.