Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tror Jostein vinner GP

Anerkjente Billboard Magazine er sikker på at Jostein Hasselgård kommer til å vinne EuroSong-finalen i Riga lørdag.

RIGA (Dagbladet): Fred Bronson har de siste åra dekket EuroSong-finalen for amerikanske Billboard, til tross for at finalen ikke vises i USA.

- Vi dekker hele verden, og da må vi også være her. Og la meg understreke at jeg ikke sier at Jostein bare er min personlige favoritt; jeg tror han kommer til å stikke av med seieren i år, sier Bronson, som også har deltatt i produksjonen av amerikanske «Idol».

- «I'm Not Afraid To Move On» er en sang som kryper inn på deg, den føyer seg inn i en god sanger/låtskrivertradisjon, og er litt «beatlesk», mener Bronson.

Velkomstfest

Jostein har fått installert seg i Riga, og er glad for at sirkuset endelig er i gang.

- Jeg har gledet meg veldig til å komme hit, for her er alle opptatt av Grand Prix. Det er moro at Billboard har tro på meg, for de er mer seriøse enn mange andre. Men samtidig kan jeg ikke gå rundt og tenke på hva alle andre synes om meg og sangen jeg skal synge, da ville jeg blitt helt smårar. Jeg ser fram til å komme i gang med prøvene, og har tenkt å ha det så gøy jeg bare kan mens jeg er her. Jeg er omgitt av veldig bra folk i den norske delegasjonen, så jeg føler meg helt trygg. NRK har profesjonelle og flinke folk, og vi har det kjempehyggelig sammen. Det er viktig, sier Jostein.

I går kveld var han på velkomstfest for alle delegasjonene fra de forskjellige deltakerlandene, arrangert av ordføreren i Riga, Gundars Bojars. Der kunne Jostein gå rundt og hilse på sine konkurrenter i finalen lørdag.

Folket avgjør

Det er ikke bare Billboard som tror på Jostein, hele tida er det journalister fra hele Europa som napper ham i ermet og vil ha intervjuer.

Også delegasjonsleder Jon Ola Sand fra NRK er mer enn fornøyd med årets artist.

- Det er moro at Bronson har sånn tro på Jostein, han er en veldig kunnskapsrik musikkjournalist som representerer et seriøst magasin. Samtidig er det umulig å forutsi hvordan det kommer til å gå lørdag, så vi konsentrerer oss om å gjøre en best mulig jobb. Jostein har bra fokus og er godt forberedt, så det blir opp til folket å avgjøre hva som blir det endelige resultatet, sier Sand.

TROR PÅ JOSTEIN: Fred Bronson i amerikanske Billboard Magazine er overbevist om at Jostein Hasselgård kommer til å stikke av med seieren i årets EuroSong-finale.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media