Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tror kameratene er uskyldige

Resten av Satyricon er overbevist om at gitaristene ikke voldtok den kanadiske jenta.

(Dagbladet.no:) Etter at Dagbladet avslørte at to norske musikere er voldtektssiktet i Canada, har managementet og resten av bandet selv vært tause.

Tirsdag kveld skrev imidlertid bandets advokat Pedro Fasting i en pressemelding at «Satyricon stiller seg totalt uforstående til anklagene som er rettet mot to av våre innleide musikere».

«Vi har som et resultat av at disse sitter anholdt i Toronto, blitt nødt til å kansellere resten av vår Nord-Amerika-turne. Dette beklager vi på det sterkeste på vegne av fansen, våre samarbeidspartnere og ikke minst gruppen selv,» står det i pressemeldingen.

«Vi ber pressen av denne grunn om å utvise varsomhet i håndtering av saken. Slik situasjonen er i dag, har vi ikke til hensikt å kommentere saken ytterligere, utover at vi føler oss overbevist om de to berørte musikernes uskyld.»

Ifølge Fasting skal det dreie seg om to innleide musikere. Etter det Dagbladet.no erfarer er dette musikere som har spilt sammen med bandet i lang tid.

- Dopet ned og voldtatt

Satyricon er et verdenskjent norsk rockeband, som for tida er på turné i Nord-Amerika. Konserter har nå blitt avlyst, men bandet har foreløpig ikke skrevet noe om dette eller siktelsene på sin hjemmeside. Den siste konserten skulle blitt spilt i kveld.

Ifølge politiets siktelse ble en kvinne med i bandets turnébuss, hvor hun sier hun ble dopet ned og voldtatt.

Strafferammen er fra 18 måneder til ti års fengsel. Det er uklart når de to siktede vil bli framstilt for en domstol. Ifølge politiet er det lite sannsynlig at en eventuell rettssak vil komme opp for domstolene før neste vinter. Om de norske musikerne blir tiltalt, vil de ikke kunne reise fra Canada før saken er behandlet i retten.

FASTE MUSIKERE: De to siktede nordmennene er ikke originalmedlemmer av bandet, men er faste innleide musikere.
AVLYSTE KONSERTER: Flere konserter har blitt avlyst som følge av arrestasjonene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media