Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tror Lennon har tilgitt meg

NEW YORK (Dagbladet): Mannen som skjøt ned og drepte John Lennon for 20 år siden, Mark Chapman, insisterer nå på at Lennon har tilgitt ham og vil ha ham ut av fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yoko Ono har derimot skrevet et følelsesladd brev til Attica-fengselet og bedt dem holde Chapman bak låste dører.

- Jeg er sikker på at John Lennon, som var en liberal person, ville bry seg om meg og bifalle at jeg slipper ut av fengselet, sier Chapman til den engelske avisa Daily Express i sitt første intervju på åtte år.

Om en uke skal fengselsstyret ta stilling til om Chapman skal slippe ut på prøve.

Gjenfødt kristen

Den 45 år gamle morderen er omvendt og såkalt gjenfødt kristen, og er en eksemplarisk fange.

Han sier at han var heldig som fikk livsvarig fengsel.

- Jeg skulle vært henrettet for lenge siden. Jeg fortjente å dø, men nå kan jeg reise rundt og fortelle folk hva som skjedde med meg. Og la folk forstå at eneste frelse er Jesus, sier Chapman, som påstår at han har vært mentalt frisk de siste 12 åra.

Ba djevelen hjelpe

Han forteller at han aldri oppfattet John Lennon som et levende menneske. Han var bare et bilde på platecovere for ham. Chapman forteller om kvelden han gikk mot Dakota-bygningen i New York, hvor John og Yoko bodde. 8. desember 1980, hadde han skaffet seg et våpen som han hadde i lomma da han ba Lennon om autografen på et platecover.

- Jeg sa: «John, vil du signere plata mi?» Og han sa: «Så klart.» Og gjorde det. Lennon så på meg, nikket og lurte på om det var alt jeg ville, forteller Chapman.

Men Chapman ville mye mer. Han sirklet rundt bygningen ved Central Park i timevis og kjempet med demoner, som han sier.

Ville ta liv

Da Yoko Ono og John Lennon kom tilbake seint på kvelden, stilte han seg utenfor inngangen med platecoveret som unnskyldning.

- Jeg ville ikke bare ha autografen. Jeg ville ha livet hans også. Og jeg endte opp med å få begge deler, sier Chapman. 20 år etter sier han:

- Nå skjønner jeg at Lennon var en berømt musiker og et menneske. Det er forferdelig at han er død.

<B>SNAKKER:</B> John Lennons morder, Mark Chapman, tror Lennon ville bifalt at han slipper ut av fengselet nå.