Tror på Kurt

Tippeselskapet Centrebet har Kurt Nilsen fra Norge som en av de heteste kandidatene til å vinne «World Idol». I går gledet den glade bergenseren seg stort over alle gratulasjonene. Sang som en konge

LONDON (Dagbladet): - Jeg har måttet spørre meg selv flere ganger om hva som skjer. De andre kandidatene kom bort til meg etter tv-opptakene tirsdag kveld og gratulerte meg. Jeg har fått enorm respons, så noe riktig må jeg ha gjort. Innerst inne føler jeg også at noe av dette er fortjent, for å være helt ærlig, sier Kurt Nilsen til Dagbladet.

Godt fornøyd

I går vandret han rundt i London for å se på kjente bygg. Han avsluttet dagen på en jazzklubb. Der hadde han tenkt å unne seg noe mer enn en kopp kaffe.

- Jeg er godt fornøyd, og mener jeg har vist meg fra min beste side. Det kan få betydning for karrieren. Jeg får vist meg fram i utlandet, og det kan ende med platesalg i flere land enn Norge, men vi kan ikke ta noe for gitt. Det skal også lite til for at det ikke blir noe av, mener Kurt Nilsen.

Tippeselskapet Centrebet startet med 17,00 i odds på rørleggeren fra Bergen. Nå er oddsen krympet til 6,00.

Amerikanske Kelly Clarkson har 2,50 i odds og leder som tippernes favoritt. Guy Sebastian fra Australia har 3,50, og Will Young fikk i går 4,00.

- Vi er sikre på at Kurt Nilsen ville ha gått helt til topps om dette hadde vært en radiokonkurranse, men den skal vises på tv. Våre kunder fra Australia tipper på sin kandidat og britene på sin, men andre steder i verden er det mange som satser på Kurt Nilsen. Vi har blant annet mottatt en rekke store spill fra Sørøst-Asia på nordmannen, sier Mark Worwood i Centrebet.

Hjem til jul

- Det høres bra ut, men jeg tør egentlig ikke tenke tanken at jeg kan vinne. Nå er jeg egentlig bare fornøyd med alt jeg har fått oppleve i London, sier Kurt Nilsen.

I dag reiser han hjem til kone og barn for å feire jul, før han reiser tilbake til London i nyttårshelga. 1. nyttårsdag faller avgjørelsen om hvem som blir tidenes første «World Idol».