Tror på ny Quart til neste år

- Men næringslivet må stille opp.

TROLIG NY FESTIVAL NESTE ÅR: Det britiske bandet Placebo i aksjon på andre dag av Quartfestivalen 2009 i Kristiansand onsdag kveld. Festivalsjef Arild Buli sier Quart er avhengi av at næringslivet kommer på banen tidlig i prosessen før neste års festival.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
TROLIG NY FESTIVAL NESTE ÅR: Det britiske bandet Placebo i aksjon på andre dag av Quartfestivalen 2009 i Kristiansand onsdag kveld. Festivalsjef Arild Buli sier Quart er avhengi av at næringslivet kommer på banen tidlig i prosessen før neste års festival. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

|||

Det er 90 prosents sjanse for Quart-festival også neste år. - Men da må næringslivet stille opp, sier festivalsjefen.

- Planen er at det skal bli Quart neste år også, sier festivalsjef Arild Buli til Fædrelandsvennen. Buli anslår at sannsynligheten for det er cirka 90 prosent.

Årets Quart-festival er på forhånd forventet å gå cirka 10 millioner kroner i underskudd, men trolig blir underskuddet enda større.

Og om det skal bli musikkfest i Kristiansand også i 2010, må næringslivet støtte opp om arrangementet, mener Buli.

- Med mindre det lokale næringslivet og Cultiva kommer pÃå banen, kommer jeg ikke til å arrangere festivalen en gang til. Og det er for sent å komme med bidrag i etterkant, for jeg tviler på at noen orker å dra dette lasset alene en gang til, sier han til Aftenposten.

Cultiva er en kommunal stiftelse som gir støtte til blant annet kunst- og kulturprosjekter i Kristiansand, og støttet i år festivalen med 300.000 kroner.

Festivalsjefen håper Quart vil lønne seg i det lange løp.

- Jeg tjener garantert ikke noe på festivalen i år, og det visste jeg. Det kommer nok til å gå to til tre år før jeg tjener penger på dette, sier Buli.


(NTB)