Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Tror på Oscar-nominasjon

Storavisa LA Times skryter av «Hawaii, Oslo» og filmen seiler opp som en av de sterkeste outsiderne til Oscar-nominasjon.

LOS ANGELES (Dagbladet): I helga ble filmen vist i Los Angeles og nå har regissør Erik Poppe fått ferten av Oscar.

- Jeg vet ikke hvem de er, jeg vet bare at noen av dem er der inne.

Regissør Erik Poppe (44) nikker mot kinosalen på Writers Guild Theatre hvor den norske Oscar-kandidaten «Hawaii, Oslo» er inne i sluttminuttene. Han snakker om medlemmene i Oscarakademiet, de som 25.januar gir beskjed om hvorvidt de synes Poppes film skal være blant de fem nominerte til Oscar for beste utenlandske film.

- Jeg føler at vi har en bra sjanse til å bli nominert. Vi har fått veldig sterke og gode reaksjoner på filmen, og seiler nå opp som en av de sterkeste outsiderne.

Det er åpningsdagen for den skandinaviske filmfestivalen i Los Angeles og rundt 500 velvoksne amerikanere og ikke minst norskamerikanere har tatt plass i salen.

To timer seinere er det mange våte øyne i salen, flere er kjapt oppe med sminkepungen når rulleteksten kommer.

Regissør Erik Poppe er i diskusjoner med en amerikansk agent, men understreker at han ikke har noe stort ønske om å lande en Hollywood-produksjon.

Men nå er det Oscar som gjelder og Poppe legger ikke skjul på at konkurranseinstinktet for lengst har slått inn.

- Når man først har kjempet for noe, så blir jeg vanvittig skuffet hvis vi ikke blir nominert. Men det vil gå fort over altså. Jeg har for lengst bestilt ferie til Italia med familien Oscar-helga.

POPULÆR I USA: «Hawaii, Oslo»-regissør Erik Poppe, her fra premieren i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media